17 mai snacks

Mai måned må (dessverre) være en av de månedene som går aller aller fortest, typisk nok når det er en av de vakreste månedene vi har.

Men, den er ikke over ennå, og straks er det 17 mai.

I fjor var vi i Brussel på jobb den 17, da ble det ingen særlig 17 mai stemning, og jeg er egentlig veldig glad i 17 mai. I år kan jo faktisk Louis ha litt glede av dagen også, så det blir nok en koselig og rolig dag, her jeg vagger rundt rimelig høygravid og uten mulighet til høye heler og glass med champagne blir det fokus på barna og det er vel helt på sin plass.

Vi har alltid en stor frokost hos mamma med flere generasjoner, og vi forsøker bidra med noe av maten.

Vi har laget to små retter her som kanskje kan være til inspirasjon om du skal arrangere en frokost eller en brunsj/lunsj på 17 mai, eller bidra med en rett til et selskap.

Tilberedningen gjorde vi på kjøkkenbenken vår som vi er utrolig glad i. Den har vi jo fått av Lunds Real Stone, og den er genial på mange måter. Når man har brukt stekeovnen, som jeg gjorde til de ristede baguetteskivene, kan man sette stekebrettet rett på steinen, den tåler nemlig opp mot 300 grader så man trenger ikke bekymre seg for merker eller noe.

Det er også så fint at den er superenkel å gjøre rent, man kan kutte grønnsaker og frukt eller hva det skal være rett på steinen og bare tørke over med en klut etterpå. Sånt er deilig i en hektisk hverdag.

Det vi har laget var crostini med avokadokrem og røkt laks, pluss ruccolasalat med jordbær, gresskarkjerner og parmesanost. Så deilig og det passer både alene, eller sammen med andre små retter, og for den sags skyld ved siden av grillmat. I alle fall salaten 🙂

Crostini med avokadokrem og røkt laks. 

Ingredienser til ca 10-15 små baguetteskiver

1 landbrødbaguette, fin eller surdeigsbaguette.

Røkelaks, du trenger en halv skive til hver baguetteskive

1 stor moden avokado

2 store ss creme fraiche

1 skvett limejuice

2 teskjeer pepperotkrem

God olivenolje

Tilberedning

Sett stekeovnen på 200 grader. Skjær så mange baguetteskiver du ønsker og legg dem utover på et stekebrett. Rist dem i ovnen til de er sprø, men ikke brent.

Avokadokrem lager du ved å mose avokado, blande i creme fraiche, pepperrot og limejuice. Bruk en gaffel til alt er mykt som en krem, og smak eventuelt til med mer pepperrot eller limejuice.

Legg de ferdig ristede baguetteskivene på et fat. Dryss over litt god olivenolje og smør på et lag med avokadokrem. Topp med en skive god røkelaks.

Ruccolasalat med jordbær, gresskarkjerner og parmesanost

Ingredienser

1 pakke ruccolasalat

1 kurv jordbær

gresskarkjerner

parmesanost

God olivenolje

Balsamicosirup

Tilberedning

Skyll og legg ruccolasalat på et stort fat. Kutt jordbær i halve og strø utover salaten. Rist gresskarkjerner i tørr panne med litt havsalt og dryss over salaten. Topp til slutt med flak av parmesanost. Hell over olivenolje og balsamicosirup før servering.

2 comments

    1. Tusen takk 🙂

Leave a Reply