3 deilige snacks

DSC09999

I skrivende stund sitter vi på toget, og målet er Finse. Den Norske fjellheimen på sitt råeste. Finse ligger på toppen av fjellet på vei over til Bergen. Mamma har invitert med Filip og meg, broren min og hans kjæreste. Og Bøtte er selvfølgelig med. Håper på noen dager med god mat, skiturer og frisk luft. Blir nok ikke så varmt og solfylt som det er i Oslo nå, men jeg har mye minner om fjellet i påsken fra barndommen, så det er både nostalgisk og koselig å tilbringe noen dager på fjellet i påsken. Jeg syns det er så deilig den kombinasjonen med fjelluft, trening og mye kos om kveldene.

I går ville vi lage noe enkelt og deilig, og bruke ting vi hadde hjemme siden vi skulle reise bort noen dager. Heldigvis har vi alltid noen gode ingredienser liggende, så jeg kikket gjennom skap og skuffer og kom på at vi kunne lage noen bruschettaer til kvelds. Det er like perfekt til en lunsj, eller som en forrett, eller en brunch for den sags skyld.

DSC09953

Du trenger: 

Baguette eller brød, (her kan du godt bruke noen dager gammelt brød)

Tomat bruschetta:  

Ferske tomater 

Basilikum 

Olivenolje 

Hvitløk 

Bruschetta med bønner: 

Store hvite bønner

Sitron

Olivenolje

Salt 

Ruccola 

Parmesan

Ricotta bruschetta: 

Ricotta ost 

Fiken, eller fiken marmelade

Parmaskinke

DSC09976

Sånn gjør du: 

Skjær skiver av brød eller baguette å legg på et bakepapir på en rist. Vi hadde 4 skiver av hver røre. Grill skivene i ovnen så de blir ristet. Skjær tomater i biter og bland i en bolle med 1-2 knuste hvitløk fedd, basilikum og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Bønnepureen lager du ved å helle av vannet fra de kokte hvite bønnene, ha de i en bolle og tilsett en skvett sitronsaft, 1 hvitløksfedd, salt og litt olje. Mos sammen med en gaffel så det blir til en pure, men la de være litt biter igjen av bønnene for en god konsistens. Når skivene er ristet tar du de ut av ovnene og legger de på et fat eller en fjøl. Bruk et hvitløksfedd å gni over skivene så de får en lett hvitløksmak. Topp en del av skivene med tomatblandingen, og en del med bønne pureen. På toppen av bønne pureen legger du noen ruccola blader og en parmesanost skive. Så smører du et godt lag ricotta ost på de siste, og legger på en skinke skive og en klatt fiken marmelade, alternativt en bit fiken. Vi brukte en fikenmarmelade med valnøtter og konjakk.

DSC00010

Håper det smaker og ha en riktig god påske!

 

Leave a Reply