Lunsj ved havet

Idyll kan være så mangt, og sikkert ulikt for alle hva man legger i ordet idyll – eller hvilken situasjon som bringer fram følelsen av glede og tilfredsstillelse i kroppen. 

For meg har det alltid vært havet, fordi jeg har alle mine fine barndomsminner fra somrene på hytta, ved havet. 

Nå er jeg voksen og fått min egen lille familie, men havet og hytta er den samme som da jeg var liten. 

Og det å komme ned hit, en langhelg eller for sommeren, det er det aller beste vi vet. Livet føles enkelt, omgivelsene er vakre og følelsen av å være i kontakt med øyeblikket blir litt enklere.

Sola skinner som om det var midt på sommeren, så da pakket vi like godt med oss mat, drikke, badetøy og bøker å la oss til nede på stranda- akkurat som vi gjorde da jeg var liten. 

Brød baker jeg alltid her på hytta fordi det både er så lett å få gjort og fordi det hører med. I blant med oppskrift, i blant uten. Baguettene jeg laget i går kveld ble til ved å ha ca 1/2kg hvetemel i bakebollen, 1 pose gjær, en klype salt og et par skjeer olivenolje før jeg helte på lunkent vann litt etter litt til det ble en passe fast brøddeig. Hevet en time, rullet de ut i rugmel til 3 baguetter og stekte dem på 200 grader i ca 20 minutter. Perfekt til middag eller lunsj. 

Så er det ganske magisk hvor godt en skive med smør og salami eller ost smaker etter et bad. Tipper det var ca 12 grader men det blir ingen strandheng uten et bad. Og så smaker maten som sagt helt annerledes når hodet har avkjølt seg i saltvannet.

Leave a Reply