Marinere grønnkålen!

Jeg skulle virkelig ønske det fantes cafeer her i byen som serverte den typen salater jeg er aller mest glad i. Med grønnkål eller babyspinat i bunnen, med gode oster, frø, avokado og olivenolje. Så nedpå det kan bli og allikavel både supergodt og spennende smaker. Men det finnes ikke helt så enn så lenge får jeg lage de selv, og det funker jo fint det og, for oss og for dere 🙂

Grønnkål- som mange har begynt å bruke er et perfekt grunnlag i salater. Den kan kanskje opplevelse som litt strev, så mitt beste tips er å “marinere” den med olivenolje en stund før den skal spises. Med hell kan grønnkål stå over natten, den er helt annerledes i konsistens enn all annen salat.

Så er det dette med rester. Vi kaster prinsipielt ikke mat så godt det lar seg gjøre i vår husholdning og jeg skulle ønske det var mange fler som var flinke med det for vi nordmenn kaster bare altfor mye mat.

Ris er en ting det er lett å lage for mye av til middag- men sort ris, eller brun som jeg ofte bruker er så godt å ha i nettopp salater!

Så her er oppskriften på en deilig og lett høstsalat laget på sort ris, grønnkål, norske epler, avokado, fetaost og hasselnøtter.

Ingredienser til 2 pers

2 store grønnkålsblader
Ca 2 dl ferdig kokt sort ris (du kan og ha brun) Tips; ha i en skje kokosolje når du har kokt risen, veldig godt til alt av fisk, kylling etc.
1 norsk eple
50-100 gram fetaost
1 avokado
1 neve hasselnøttkjerner
Olivenolje
Havsalt
Chiliflak

Tilberedning

Kutt grønnkålen i tynne skiver og mariner med olivenolje i minst en time.
Legg grønnkål opp på to store tallerkner, og bland inn risen. Rist hasselnøttene i en tørr panne, la de avkjøles og ha de så oppi salaten. Smuldre over biter av fetaost. Kutt eple og avokado i tynne skiver og legg dem på toppen. Dryss på litt ekstra god olivenolje, chiliflak og havsalt.

Tips; ønsker du mer protein i salaten kan du ha i god bacon.

Leave a Reply