Havregrøt med bananer stekt i lønnesirup

Hva med en litt spennende variant av havregrøt til frokost? Kanskje en dag du begynner litt senere på jobb og kan ta deg en ekstra halvtime på kjøkkenet. Eller en dag i helgen, eller kanskje i løpet av påskeferien som jo snart står på trappene 🙂

Denne grøten er enkel i bunnen, rett og slett god gammeldags havregrøt laget med melk. Men så er den toppet med all mulig snacks; kokosflak, cashwenøttsmør og ikke minst bananer stekt i lønnesirup. Det var utrolig godt og gjorde grøten til noe helt spesielt.

Cashewnøttsmør kan du enten kjøpe eller lage selv. Vi har lagt ut oppskrift her på hvordan du gjør det hjemme. Det er egentlig veldig lett. Og med nøttesmør i kjøleskapet tar ikke denne frokosten mer tid å lage enn du bruker på å brygge en riktig god kaffe!

Ingredienser og tilberedning til 2 porsjoner 

Havregrøt, her bruker jeg litt på slump – men ca 3 dl gryn, 1 SS chiafrø (valgfritt) og så sper du på med melk mens grøten småkoker, til du får den tykkelsen du liker.

Kutt 2 bananer i to og så i halve. Smelt en SS smør i en stekepanne, legg i bananene og hell over en god klunk lønnesirup. Stek bananene på begge sider til de får en gyllen stekekant.

Legg en porsjon grøt i hver skål, ha på en god skje nøttesmør, litt kokosflak og bananene stekt i lønnesirup. Hell over en dæsj mer sirup – eventuelt litt kanel- og nyt sammen med kaffen.

Leave a Reply