Alla hjärtans dag

I dag er det Valentindagen. Men siden vi befinner oss i Oslo, i Skandinavia og ikke i Amerika så foretrekker jeg faktisk svenskenes oversettelse best; “Alla hjärtans dag”. beskriver på en måte det jeg tenker dagen skal handle om best. Hjerter og kjærlighet. En dag der du kan spre og motta litt ekstra kjærlighet.

I Amerika feires dagen med store bokstaver, i overkant mye kliss, hjerter, roser, kjærlighet og romantikk. Det passer seg ikke like bra her hjemme hvor folket er litt mer nøkterne. Mange synes kanskje hele konseptet bare er tull mens andre liker å ha en dag til å feire kjærligheten.

Personlig vet jeg ikke helt hva jeg tenker om dagen. Det er vel ingen dag jeg legger overdrevent mye vekt ved, men som den romantikeren jeg er liker jeg ideen om å tenke på noen med litt ekstra kjærlighet, og kanskje gjøre en alminnelig og grå onsdag til noe spesielt. Og kanskje trenger folk en dag der man blir minnet på nettopp det, å stoppe opp et sekund i hverdagen som lett sluker en, og spre litt ekstra varme og kjærlighet.

Det behøver ikke handle om en stor romantisk middag, det kan være blomster til en bestemor, et kort eller bare en ekstra tanke til noen du er glad i. Tenker jeg.

Vi har laget jordbær med sjokoladetrekk for anledningen, og spiste ca fem hver til lunsj. Det er så utrolig godt, og enkelt å få til. Og selvom det jo ikke er jordbær sesong så skal du ikke undervurdere resultatet av en pakke med jordbær, en sjokoladeplate med 70% kakao smeltet i vannbad som jordbærene dyppes i, og litt kokosstrøssel over.

Verdens enkleste snack og dessert som garantert vil bli tatt godt imot av de som er så heldige å få smake.

Leave a Reply