Aperitivo

DSC02100

 Noe av det koseligste jeg vet er å ha en aperitivo før middag. Navnet er italiensk, og det betyr å ta en pre-drink innen middag, få opp appetitten og nible på noe godt for å sette igang smaksløkene. Det er en utrolig koselig tradisjon, det gjør måltidet litt lenger, det er sosialt, i tillegg til at vinglasset eller drinken man tar før middag etter vår mening er det som smaker aller best. Jeg har så mange koselige minner fra aperitivo stunder med venner, både hjemme og ute, og når jeg har gjester legger jeg som oftest heller opp til det, enn en klassisk forrett. Da Filip og jeg var i Italia for et par somrer siden spiste vi fersk calamaris og drakk lokal hvitvin som aperitivo, det er et av mine beste minner.
Det er mye forskjellig snacks du kan lage sammen med en drink for en god aperitivo. Jeg har flere kombinasjoner jeg liker, her idag har vi laget ricotta dip, sammen med noen ristede mandler og oliven. Server med et glass vin, og du har en perfekt liten aperitivo. God helg!!

DSC02037DSC02078 DSC02099

Ricotta dip:

Ricotta ost
Olivenolje
Ferske fiken
Frisk rosmarin
Honning
Olivenolje

Mandler, oliven, biter av parmesanost, og valgfritt brød eller kjeks. Vi hadde i dag en hvitvin til.

DSC02125

Ha ricotta osten i en skål, kutt opp ferske fiken og legg i bollen. Riv av noen blader rosmarin, (her har jeg det lille treet mitt fra Mina Milanda, men du får ellers kjøpt rosmarin på butikken) og til slutt drysser du over litt honning og olivenolje. Sett skålen på et fat sammen med mandler og oliven.

2 comments

  1. Dere tar så fantastisk fine og inspirerende bilder??✨

    1. Takk Henriette, topp at du liker det. God søndag til deg 🙂

Leave a Reply