Åpner dørene for sommeren

I fjor bestemte Filip og jeg oss for å bo på hytta store deler av sommeren, det vil si fra juni og ut august. Vi så på det som en deilig og fin mulighet å jobbe litt herfra og heller reise inn til Oslo ved behov. 

Veierland er spesielt. For meg, så klart som har vokst opp her hver sommer, men også som sted. Øya er bilfri og i vårt moderne samfunn gjør det en stor forskjell på tempoet. Vi har heller ikke så mye trådløst nett, og butikken ligger en båttur unna. Så, man blir helt enkelt tvunget til å senke skuldrene og ta inn omgivelsene, og det er ingenting som gir meg mer glede eller ro, akkurat nå for tiden. 

Denne sommeren blir litt annerledes med en baby som ankommer i august, men planen er å være her så mye som mulig fram til det. Så denne helgen startet vi sommeren med åpne dører, bading i 14 grader, frokost på terrassen og turer rundt øya. 

Vi har ikke satt ut båten ennå så derfor måtte vi planlegge hva som skulle handles og spises over tre døgn. Det liker jeg faktisk også, det er nesten litt gøy å gjøre innkjøp og vite at det man har med er det man har, og så være kreativ om man har glemt noe, eller innfinne seg med å ha det litt enklere enn ellers opererer når det finnes butikker rundt en på alle kanter. 

I går kveld grillet vi makrell, med klassisk tilbehør som agurksalat, poteter, rømme og asparges. Et tips til agurksalat om du vanligvis bruker eddik er å bytte den ut med sitron. Altså lage dressing av 1 del olivenolje, 1 del sitronsaft og noen skjeer sukker. Det blir friskt og fresht sammen med masse tynne agurkskiver. 

En flaske god hvitvin lurte vi også med oss i sekken, noen glass til Filip og en smak til meg 🙂

Leave a Reply