Apple crumble

Påsken er en fin tid. Våren er ordentlig på vei, med de klassiske og nydelige vårtegnene hestehov, hvitveis og blåveis. Enten man tilbringer påsken på fjellet, ved havet eller i byen har alt sin egen fine påskesjarm. 

Denne helgen har vi startet dagen tidlig med utflukt til antikk og bruktmarkeder. Vi flytter inn i nytt hjem om en uke så det er mange ting vi er på jakt etter. Det er så gøy å finne skatter som ikke koster altfor mye, og være kreativ med innredningen. Heldigvis starter loppis sesongen nå også, der man kan gjøre mange kupp både når det gjelder møbler og klær. 

Da vi var i Sverige og handlet inn til hamburgerne vi laget kjøpte jeg med meg en pose svenske epler. Jeg er litt små gal etter norske og for den dags skyld svenske epler, og ble glad da vi så de solgte det. Jeg knasket et par av dem samme dag vi kjøpte de, men bestemte meg for å lage en epledessert med resten. 

Apple crumble er en av de beste dessertene jeg vet om, når jeg ikke spiser ben&jerrys. Det er så sykt enkelt å lage, og en veldig koselig dessert som passer hele året. Man kan lage en stor i en paiform, eller i porsjonsformer som vi har laget nå. Med litt vanilje iskrem til så er det bare å diske opp med en dessert ingen kan bli skuffet over 🙂

Ingredienser til 3 porsjoner 

2 epler 
1/2 kopp hvetemel (ca 1 dl) 

1/2 kopp havregryn 

1/3 kopp brunt sukker 

100 gram smør 

1 neve valnøtter og mandler 

Tilberedning 

Skrell og kutt eplene i tynne skiver eller små biter. Ha skivene oppi de ildfaste formene så de dekker bunnen godt, opp til ca halvparten av formen. 

Bland mel, havregryn, sukker, smør og oppkuttede nøtter i en bolle til alt er som en klumpete deig. Hell crumble over hver form. 

Stek midt i ovnen, ca 40 minutter på 200 grader, til eplene er myke og toppingen sprø. Server med vaniljeis 🙂

2 comments

  1. Fantastisk lekkert! Har lett etter porsjonsformer som disse lenge, uten resultat. Hvor er de fra? (Både den hvite og de brune) 🙂

    1. Hei takk 🙂 Ja visst er det fine, vi har fått de som gave av Gittes mamma, men jeg vet at Delicatessen(restaurangen) bruker de, så man kan ju alltid spörre de, hvis du bor i Oslo. Mer enn så vet vi dessverre ikke. Ha en fin dag 🙂

Leave a Reply