Årets beste og siste bruschetta pizza

Selvom det er jul og vi sjelden blir lei av julemat før jula er over, så er det fint å innimellom lage noe som ikke har med jul å gjøre – sånn for å veie det hele litt opp. 

Jeg har en greie med tomater. Fordi jeg er så ufattelig glad i gode smakfulle tomater saumfarer jeg alltid enhver butikk for tomater, i et slags ubevisst håp om å oppdage noen saftige store tomater som minner meg om Frankrike. Jeg ser det ikke spesielt ofte men når det skjer blir jeg hoppende glad. 

Oppe på Damplassen i Ullevål Hageby der mamma bor har det kommet verdens koseligste lille landhandel. Alt du kan ønske deg både av ferskvarer, frukt, grønt og halvferdige middager. Ingen plastposer så langt øye kan se- kun papir. Og der fant jeg en hylle med drømmetomater. Mørkerøde, lyserøde, gule i forskjellige fasonger. Så gode tomater vil jeg ikke varme, så jeg spiser de oftest på brødskiva, eller har det i en salat. 

Da jeg senere samme dag var innom Gutta på Haugen og så at de hadde fersk burratamozarella bestemte jeg meg for å lage en caprese-bruschetta- pizza. Det er kanskje den beste pizzaen jeg har laget. Eller bruschetta er mer gjeldende. Jeg brukte denne pizzaoppskriften, men istedenfor å ta på saus stekte jeg den bare på begge sider i ovnen uten noe på og la på fyllet etterpå. 

Til fyll trenger du

3-4 store tomater 

1 fedd hvitløk

Basilikum 

Olivenolje 

1 klype flaksalt 

1 burrata mozzarella ost 

En bit parmesanost 

1 klype sort pepper 

Oppskrift på deigen finner du her

Tilberedning

Stek pizzabunnen på 250 grader midt i ovnen på begge sider. Ca 5 minutter på hver side. Kutt tomatene i terninger og ha de i en bolle. Bland inn presset hvitløk, salt, en klunk olivenolje og pepper. Ha tomatblandingen på pizzabunnen. Legg burrataosten i midten, over tomatene. Rasp noen flak parmesan og ha på toppen sammen med friske basilikumblader.

Leave a Reply