Årets første skitur

Jeg kommer fra en familie der vi var på ski hver eneste søndag om vinteren, gjennom hele barndommen. Etter frokost la mamma fram 3 bunker med skitøy på sofaen, til meg og søsknene mine. Så var det bare å kle på seg, og dra ut i Nordmarka. Uansett om man ville eller ikke. Jeg tror jeg var 3 år første gang jeg gikk på ski selv, det var over Sognsvann, sammen med mamma. Da vi kom til den andre siden av vannet, satte vi oss ned i en solfylt snøfonn, spiste appelsin og koste oss. Det bildebeviset henger fremdeles på mitt barndomsrom. En veldig fornøyd mamma og en veldig fornøyd liten jente.

Filip sin første skitur var også på Sognsvann. Han hadde akkurat flyttet til Oslo, og dro med en kamerat ut på ski. I jeans. Rundt Sognsvann hadde han vært før, og tenkte det var en fin første tur. Problemet var bare at det aldri svingte, da han gikk bortover. Det begynte bare å gå oppover. Fire timer senere var han på Ullevålseter. Utslitt og oppgitt spurte han den første han så “var ligger bussholdplatsen”? Mannen han snakket med lo litt, og sa den nærmeste nok var på Sognsvann. Det mente Filip ikke kunne stemme, for det var jo der han kom fra. Men, sånn var det. Det ble ingen flere skiturer den vinteren, og det henger ikke noe bilde av han på veggen fra hans første skitur på Sognsvann.

Året etter møttes vi. Det skal sies at jeg heller ikke var noen flittig Nordmarka vandrer da, det ble med en eller to skiturer i året, men teknikken satt jo, det er litt som å lære å sykle. Så da vinteren kom bestemte vi oss for å dra ut på tur, og jeg håpet inderlig Filip skulle få et litt annet forhold til ski og Nordmarka. Strekningen Sognsvann – Ullevålseter holdt vi oss unna, men han hadde faktisk overraskende bra teknikk til en første (andre) gangs skigåer, iført ordentlig antrekk. Så den vinteren fikk vi mange deilige turer sammen.

I år tok det litt tid innen føret kom, og vi har somlet med mye jobb og annet, men i dag kom vi oss endelig ut. Da med en ny debutant som skulle til pers, nemlig Bötte… Det tok noen kilometer før hun skjønte hun ikke skulle spise opp skituppene, eller at de var farlige, men etterhvert gikk det fint. Så nå får man bare håpe snøen holder litt – det er nydelig føre oppe ved Frognerseteren, om andre har tenkt seg ut på tur.

DSC02560 DSC02626 (kopia)DSC02550 DSC02628 DSC02592DSC02542

5 comments

  1. Lørdagens pizza så innmari godt ut! Deler du oppskriften med oss? 🙂

    1. Hei Jeanette! Vi skal absolutt legge ut oppskriften, det var bare en liten tease 🙂

  2. Gleder meg! Takk! 🙂

  3. Trevligt inslag. (Svenska landslaget behöver nya åkare.)

Leave a Reply