Arme riddere med eplesyltetøy og iskrem

Filip har vært på fisketur i marka siden i går, sovet i telt og våknet klissvåt av regn ute på en liten øy. Så, da passet det ganske fint å få servert et fat med arme ridder og litt kaffe når han kom hjem i dag på morgenkvisten

Arme riddere er den Norske varianten av French toast. French toast har vi laget her på bloggen før, med yoghurt og friske bær, som vi spiste da familien min bodde i Santa Barbara mange år siden. 

Arme riddere kan være en dessert, men det er også veldig deilig som sen søndagsfrokost eller brunsj. 

Noe av det fine med både French toast og Arme riddere er at du helst skal bruke brød som er en dag eller to, eller for den sags skyld tre dager gammelt. Det er fordi vesken absorberes inn i brødet – og med mindre brødet er litt tørt blir toasten fort for myk. Vi hadde for eksempel en baguette bit fra en tidligere middag, et rundstykke fra en bursdagsfrokost og en brødskalk. Helt perfekt til å lage nydelige Arme riddere. 

Ingredienser 2-3 personer 

Ca 6 biter brød

2 egg 

1 1/2 dl melk 

1 teskje kanel 

2 teskjeer sukker 

Smør 

Eplesyltetøy 

Vaniljeiskrem 

Friske bær, vi hadde bjørnebær 

Tilberedning 

Visp sammen melk, egg, sukker og kanel i en bolle. Skjær brødet i biter og dypp brødet godt ned i melk og eggblandingen. Smelt smøret i en panne, og stek skivene på begge sider i noen minutter. Legg de ferdigstekte skivene på en tallerken og sett på bordet sammen med tilbehøret, kaffe of juice om du vil. 

Topp de arme ridderne med vaniljeis, syltetøy og friske bær. 

Fin søndag alle mann!

Leave a Reply