Avokado hver dag

_DSC4466

Jeg sverger til avokado. Syns egentlig ikke det er en fullkommen matdag om jeg ikke har fått i meg litt avokado, og jeg vil (nesten) gå så langt som å si at avokado passer til alt. Såklart blir det ingen avokado ved siden av pinnekjøttet på juleaften, men så glad er jeg i det at når jeg kommer på besøk hjem til svigerforeldrene mine i Sverige er det en ting innkjøpt spesifikt til meg. Avokado. Skal jeg et sted jeg vet jeg ikke får så bra mat, feks på filmsett pleier jeg å smyge en avokado i veska, for det er overraskende hvor mye du kan løfte en rimelig kjedelig salat med litt avo. At den i tillegg er så sunn skader jo ikke. Ja, det er mye fett i avokado, men det er bra fett. Jenter tenker ofte på å smøre seg med gode kremer på huden, men man glemmer å tenke på hva som smører fra innsiden! Avokado og den typen av fett gjør det. Så tenk på det neste gang du spiser avokado, så smaker den sikkert ennå bedre;) God hud er jo en deilig pluss!

I københavn er de mestere på å lage avokado toast. Det finnes nesten ikke en eneste cafe som ikke serverer det som en frokost/brunsj/lunsj alternativ. Så når jeg er på besøk hos søsteren min som er så heldig å ha bosatt seg i den fine byen, spiser vi avokado toast hver dag. Hun er like glad i det som meg. Men også i NY hvor jeg bodde flere år er det veldig vanlig å få servert, i ulike enkle varianter. Jeg skulle ønske det åpnet et sted her hjemme som laget den klassiske avokado toasten. Kanskje vi en dag blir nødt til å gjøre det selv.

En så lenge deler jeg to av mine avokado toast favoritter her på bloggen. En med roastede mandler og en med chili flakes og sitron. Det er så enkelt, og det er så godt!

_DSC4530

Du trenger: 

2 skiver brød, jeg bruker surdeigsbrød

1 moden avokado

1/2 sitron

havsalt

chiliflakes

1 neve mandler

Olivenolje

Sånn gjør du: 

Toast 2 skiver med brød. Kutt avokadoen i 2, ta ut innholdet og smør det utover skivene. Det skal være et godt tykt lag på hver. Så heller du litt olivenolje over begge skivene, og strør oppkuttede mandler på, eller chiliflakes og sitron. Dryss til slutt over litt salt, og spis 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply