Avokadosmørbrød til helgen

Noe man lærer seg fort med små barn er at ting ikke alltid blir som planlagt. I dag våknet vi med en febersyk gutt, og da måtte vi endre dagens agenda. Uteplaner ble til inneplaner – men det er ikke alltid så feil det heller, å bli tvunget til en dag helt i ro. Ikke for meg med barn i magen i alle fall.

Avokado sandwich har vi laget, og lager, mange deilige varianter av. Det er noe av det beste jeg vet å spise til lunsj, eller sen frokost (brunsj) i helgene. Du kan variere det med så mange enkle små knep og lage superdeilige, sunne og næringsrike skiver.

Louis har blitt like glad i avokado som sin mor, så da kan man enkelt lage avokado sandwich til ham også til lunsj, det er en perfekt måte å få små barn til å spise litt mer grønt.

Dagens avokadoskive har vi først ristet, så hatt på god olivenolje, og deretter en kremet ost. Her får du to tips til ost:

Hvis du vil gå for en mer luksuriøs variant kan du velge en Brillat-Savarin. Det er en fransk fet kremet ost laget av kumelk og fløte. Superdigg ost til ostetallerken eller bare å mumse med kjeks før mat, men også veldig god med avokado på.

Et rimeligere men absolutt ikke dårlig alternativ er en kremet Castello, da kan du enten ta den hvite kremede med chili, eller den hvite kremede med trøffel, den elsker vi.

Smør et godt lag ost på skiva, legg så på avokadoskiver, litt havsalt og pepper og topp til slutt med ferske spirer.

God helg!

Leave a Reply