Avokadotoast og tulipaner

Da Louis var ca en uke gammel møtte vi en nabo i parken mens vi gikk rundt å trillet, to riktig nybakte småbarnsforeldre. De fleste som så oss der med vogn for første gang ville gjerne se på babyen, eller vekslet i det minste noen ord om det nye familie tilskuddet. Men denne fyren så på oss begge, smilte og sa; endelig fredag!

Joda, fredag det var det. Deilig var det og. Er vel kanskje bare ikke riktig den “helgefølelsen” man får, eller streber etter når man akkurat har baby, så i den settingen ble det hele bare litt komisk.

Nå er vi generelt tilhengere av ikke å lengte etter fredagen, men være glad i alle dagene gjennom uka. Men, selvom man ikke har en 9-16 jobb, og selvom man (jeg) er hjemme med barn, så er det noe litt ekstra med fredager. Og det er bare veldig fint.

For eksempel så kjøper vi alltid friske blomster på fredagene. Det er så koselig å starte helgen med tulipaner eller roser fordelt på vaser rundt i hjemmet. For tiden kjøper jeg tulipaner på rema 1000, der har de nydelige tulipaner til 35 kr pr bunt, og de holder seg faktisk like fint som tulipaner fra blomsterbutikker.

Så klart er det noe ekstra med de pent innpakkede blomstene fra mindre butikker, men det er fint også å kunne få pene blomster til en billig penge innimellom.

Helgefrokosten er og noe litt eget, og som en start på helgen laget vi avokado toast på rugbrød med posjert egg, det er perfekt til en sen frokost, eller brunsj lørdag eller søndag. Posjert egg er mye enklere enn man skulle trodd. Jeg trodde selv det var veldig vanskelig men der tok jeg faktisk feil. En deilig måte å koke egget på, og sammen med ristet brød og avokado har du en Creme de la Creme kombinasjon.

Ingredienser 2 skiver 

2 rugbrødskiver 

1 moden avokado 

2 egg 

Vann 

eddik 

Olivenolje 

Havsalt 

Chiliflak 

Tilberedning

Kok opp en liten gryte med vann. Knekk to egg i to små kopper (et egg i hver kopp) Når vannet koker har du oppi en skje eddik (samme hvilken type). Skru av varmen på platen.

Når vannet slutter å koke, altså rett over kokepunktet rører du rundt med en skje og heller forsiktig oppi eggene fra de to glassene, et av gangen. La eggene trekke i vannet i 3 minutter før du heiser de opp, forsiktig med en sleiv.

Men eggene trekker i vannet toaster du rugbrød skivene. Skjær avokado  i tynne skiver og legg halve på hver av rugbrød skivene. Dryss over olivenolje og chiliflak før du legger det posjerte egget på toppen. Kryst over salt, og hugg inn. 

 

2 comments

  1. Den samme gleden dere får av å lage mat og ta bilder er det noen som får av å jobbe med blomster! Derfor syntes jeg det er fint å handle på blomsterbutikk – da støtter man en arbeidsplass og samtidig går man hjem med fine blomster 🙂 God helg!

    1. Så fint, blomster og lokale blomsterbutikker vil alltid ligge varmt om hjertet. God helg til deg og 🙂

Leave a Reply