Avstikker til hytta

Vi hadde litt planer om å reise denne høsten, en tur til Italia antagelig, for å ha en liten ferie etter boklansering og baby ankomst. 

Men det er ikke alltid sånn at det man tenker blir av, og i blant er det ikke det man planla som blir riktig eller faller seg naturlig. 

Italia var ikke lenger det jeg drømte om akkurat nå helt i starten med en bitteliten baby, ennå så mye jeg elsker Italia. Alt er så nytt så det å reise lengre vekk var ikke så fristende.

Derimot kjente vi da vi var et døgn på hytta for to uker siden at det var uendelig deilig å komme hit, til stillheten, naturen og og havet, nå mens bladene faller fra trærne og alt rundt oss er på sitt aller vakreste og mest stemningsfulle. 

Så denne uken er vi på hytta. Mer enn noen gang setter vi pris på å våkne opp med havet som utsikt, og kunne gå lang tur på formiddagen. Louis virker til å trives her og, selv om han sover mesteparten av dagen og heller er våken om natten. 

Nå om høsten må maten og måltidene nøye planlegges på forhånd når vi reiser til hytta, siden det ikke er butikk på øya og en båttur ikke er like fristende. Men det synes jeg egentlig er litt koselig. 

I dag etter vår faste runde rundt øya laget jeg vaffelrøre. Trodde egentlig ikke vi hadde det som trengtes her på hytta, men vi hadde så lyst på vafler og jeg fikk lyst å prøve meg på en ny røre. Det viste seg å bli de godeste vaflene vi i alle fall har laget og spist, så det er gøy å gi dere oppskriften her. 

Ingredienser – til ca 6 vaffelplater 

2 kopper mel 

1/2 kopp sukker 

2 SS chiafrø

1 klype salt 

1 egg 

4 dl helmelk 

3 SS rømme 

50 gram smeltet smør, pluss smør til steking

Tilberedning 

Bland alle ingredienser til røra. Visp godt sammen og la den svelle i kjøleskapet ca en halv time før du steker dem. 

Vi hadde geitost og hjemmelaget eplesyltetøy på. Eplesyltetøy er så enkelt å lage bare ved å skrelle og kutte et par epler, koke dem myke i litt vann og tilsette et par skjeer sukker 🙂

2 comments

  1. Ingen plass er som Veierland <3

    1. Kunne ikke være mer enig <3

Leave a Reply