Bananbrød til folket

Jeg spiser som regel søtt til frokost. Vet ikke helt hvorfor men det er noe jeg har vendt meg til, så foruten sen helg frokost og ferier går det mest i mandel smør på brødskiva, havregrøt, granola, eller croissant. Helst hadde jeg spist croissant hver dag. Mer om det senere. Det er noe med kombinasjonen kaffe og søtt som er helt perfekt. Men jeg er også glad i å starte dagen rimelig sunt. Søtt, og sunt. Høres kanskje ikke ut som det passer sammen, men det gjør det.

Det var en som spurte her på bloggen om jeg ikke kunne legge ut bananbrød oppskriften jeg bakte i fjor da jeg hadde juleverksted med venninnene mine Jenny og Malin i regi av KK. Så her kommer den. Det er saftig, godt og sunt. Perfekt å spise til frokost, men det kan like så godt nytes som en snack ila dagen eller til kvelds.

Gjør jo heller ikke noe å legge ut en oppskrift der jeg slår et slag for bananen, med alt dette banan fokuset som har vært den siste tiden.

Så, vær så god. Bak, nyt og indulge i bananbrød.

_DSC5837 copy_DSC5864

Du trenger: 

4 ss kokosolje (kan byttes ut med smør)

2 egg

2 kopper mel

1 ss bakepulver

2 godt modne bananer

1 kopp melk

1 ss kardemomme (kan sløyfes)

1 kopp hakkede valnøtter

1/2 kopp agave eller maple sirup

Sånn gjør du: 

Bland det tørre i en bolle. Smelt kokosolje eller smør og bland inn melken. Rør inn melk miksen, agave sirupen, valnøttene og eggene i det tørre, og bland godt sammen. Kle en brødform med bakepapir og hell røren i formen. Stekes på 200 grader midt i ovnen i 30-40 minutter. Avkjøles på rist.

 _DSC5851 copy

4 comments

  1. Hei,
    laga bananbrødet i dag, og det smaker virkelig himmelsk! Ble med cashewnøtter, men digg det og. Og som om ikke det var nok…gulrotsuppe etter din oppskrift står og putrer på komfyren!

    Takk for finfin blogg med mye inspo!

    1. Hei Nora, for en dobbel suksess, ingenting er jo bedre en det! Og tusen takk for koselig melding om bloggen 🙂 Ha en fin kveld, håper gulrotsuppa faller i smak også!

  2. Hvor mye eren kopp?

    1. Cirka 2 dl 🙂

Leave a Reply