Billy og Böttes første jul

_DSC6632

Filip og jeg feiret jul hjemme hos Mamma i år, i Ullevål Hageby hvor jeg har vokst opp. Vi feiret sammen med søsteren min Annika og hennes kjæreste Sander, og deres lille sønn, Billy som er syv måneder. De bor i København, så det er alltid fint når vi får litt tid sammen hjemme.

Selvom broren min og jeg bor i Oslo har vi alltid flyttet hjem til Mamma over jul. Det er bare sånn det skal være, ellers blir det ingen julestemning. Vi pakker bagen og drar fra Grünerløkka og Bislett til Ullevål, hvor Mamma har gjort barndoms rommene klare. I år var broren min i Cape Town for anledningen, men ellers var vi fullt hus.

Det skaper en ekstra koselig stemning med en baby i hus, og Billy er en veldig glad liten fyr, han smiler hele dagen lang. Alle utrykkene små barn har, den genuine gleden de føler og viser, den smitter og gjør deg glad langt inn i hjertet. En han fikk en spesiell fascinasjon for var Bötte. Og vise versa. De er født med 2 mnd mellomrom Bötte og Billy, og de er på vei til å bli bestevenner. Det var rimelig magisk å se hvordan Bötte som selv er en liten valp var mye mer forsiktig med Billy enn hun er med et voksent menneske. Han satt der med store øyne og åpne armer, og Bötte slikket og koste med ham mens han smilte fra øre til øre.

Nå har vi spist oss gjennom rakfisk, pinnekjøtt og torsk, og vendt snuten mot Sverige, nærmere bestemt Onsala, utenfor Göteborg. Her skal vi være en ukes tid. Så snart kommer det nye oppskrifter inspirert fra den svenske landsbygden.

_DSC6618_DSC6647

Leave a Reply