Birchermüsli med chiafrø

DSC03347

Vi la for en tid tilbake ut en av mine favoritt frokoster, nemlig birchermüsli. Denne deilige kjøleskapsgrøten, som man kaller det her hjemme, med friske bær og masse frø og nøtter. Den er spesielt bra om sommeren. Det er fint med en frokost som faktisk kan være klar fra kvelden før, og allikevel smake supergodt og friskt! Jeg sparer alltid på glass eller glassboller som jeg ser for meg kan bli en birchermüsli skål. Alt fra en glassbeholder det har vært pate i, til et syltetøy glass. Det bør nemlig helst være et litt høyt glass, om du vil få den gode følelsen av å spise deg nedover, lag for lag. Men et vanlig kjøkkenglass funker også helt utmerket.

Nå har vi laget en variant med chiafrø. Chiafrø er et næringsrikt frø, som er fint å bruke som tilskudd til grøt og bakst, og lignende. Kombinasjonen av mango og blåbær er også utrolig deilig, så vi håper denne kan bli et deilig frokost alternativ utover våren.

I morgen skal vi på roadtrip til København! Det blir veldig spennende, og vi skal lage noen innlegg underveis. Et stopp i Gøteborg hos Filip sine foreldre, og så videre til København. Men først; frokost!

DSC03320

Du trenger til 2 pers:

1/2 kopp havregryn

2/3 kopp eplejuice

2 ss chiafrø

Mango

Blåbær

Gresskarfrø

Solsikkekjerner

Yoghurt naturell

Syltetøy

En neve valnøtter

DSC03330

Sånn gjør du:

Bland eplejuice, havregryn og chiafrø i en bolle, og la det stå natten over. Morgenen etter blander du inn noen gode spiseskjeer yoghurt naturell. Så legger du et lag med solsikkefrø og gresskarfrø i bunnen av glasset, har yoghurt blandingen over og så et lag med frø. Skjær mango i tynne strimler og legg på toppen, sammen med blåbær, en klatt syltetøy og noen valnøtter, om du ønsker. (Du kan også tilberede alt om kvelden,, det funker helt fint men da må du ha latt havregryn og eplejuice blandingen stå i noen timer innen, så gryn og chiafrø har trukket ordentlig inn i eplejuicen.)

 

Leave a Reply