Bircher müsli

Vi mennesker er fascinerende vesener, på mange måter. Noe som ofte slår meg er hvor fort vi venner oss til nye situasjoner. Situasjoner som før de oppsto virket helt utenkelig eller veldig fjerne. Det å få barn, for eksempel. Jeg gikk fra å være bare meg, til å ha en liten baby på armen største delen av dagen. Filip og jeg gikk fra og være bare oss, til å bli en familie.

Og selvom det er mye nytt å forholde seg til så føles det hele bare fullstendig naturlig. Til og med nettene, der jeg nå går inn i 9de uke med å sove i 2-3 timers intervaller har på mirakuløst sett blitt “vanlig” og helt Ok. Skal ikke late som om jeg ikke gleder meg litt til å ikke bli vekket kl 01.00, men alt har sin sjarm og det fine er nettop det at man venner seg til det.

Men, etter netter med mye pauser, og mat fra meg til ham så våkner jeg hver morgen, helt skrubbsulten. Jeg har aldri vært en som ikke har hatt matlyst til frokost, men nå er jeg virkelig sulten. Og det er deilig. Det betyr ikke at jeg har mulighet til å diske opp med verdens frokost, med tanke på at minstemann ikke nødvendigvis har den lengste tålmodigheten – men jeg må ha mat. Nå har vi spist rista brød med ost siden han kom, hvilket vi elsker, og det har liksom blitt vår nye frokost tradisjon. Rista brød, kaffe og ferskpresset juice.

Med en god frokost er det ofte fristende med en lettere lunsj, og en bircher musli er helt perfekt. Enten som frokost  eller lunsj. Som jeg har skrevet før lager den seg nærmest av seg selv, ved å stå i kjøleskapet over natten, og så kan man bare ha på det fyllet man liker best 🙂 Denne gangen har jeg laget basen med kokosmelk, kjøpt fra samme merke som jeg kjøper soyamelk, alpro (er ikke sponset av alpro, men liker det godt) – sammen med havregryn og yoghurt.

Til ca 2- 3 porsjoner trenger du 

2 dl havregryn

2 dl kokosmelk 

100-150 gram yoghurt 

  • Kokosmelk og havregryn blander du i en beholder om kvelden og setter i kjøleskapet, og så har du i yoghurt før du skal spise. Om du vil kan du lage en stor beholder for eksempel søndag kveld, og så har du til hele uka. Toppingen kan du variere heelt etter hva du er glad i av frukt, tørket frukt, nøtter, frø og syltetøy!

Her er det solsikkefrø, valnøtter, chiafrø, kokosflak, eplebiter, blåbær og plommesyltetøy.

Leave a Reply