Blodappelsin i salat

Pappa er en av anledningene til at jeg ble så glad i å lage mat. Det var hans hovedoppgave hjemme da jeg var liten, og jeg sto ofte ved siden av ham, tittet på og hjalp til. Han var en stor kokk utifra det han hadde å jobbe med. Det er ingen jeg kjenner som er bedre til å lage verdens beste middag av nærmest ingen ingredienser. Spaghetti, litt hvitløk og en grønnsak kunne pappa forvandle til en fantastisk pastarett, for eksempel.

Jeg vokste opp på hvitløk og krydder og alt annet enn norsk husmannskost. Tradisjonelle kjøttkaker i brun saus var derfor veldig eksotisk og noe jeg gledet meg ekstra til å få servert hos Beste, mammas pappa som sto for maten der i gården.

Tilbake til pappa. Han har gitt meg mye inspirasjon og lærdom rundt mat og i dag har jeg laget jeg en salat han ofte laget som tilbehør til en pastarett, eller en kyllingwok.

Jeg har byttet ut vanlig appelsin med blodappelsin, fordi blodappelsin er så godt at når butikkene først har det i hyllene så må det brukes. De produserer bare noen måneder i året.

Blodappelsin er litt mindre enn vanlige appelsiner, de har en noe søtere smak og passer veldig godt i matlagning.

I dag skal jeg lage søtpotet i ovn med kylling – og ha denne salaten ved siden av. Nam nam.

Ingredienser
Ca fem blodappelsiner
1 pakke fetaost
1 rødløk
Sukker
Olivenolje
Salt
Pepper

Tilberedning
Start med å legge løken i sukkerlake. Det gjør du ved å skrelle og kutt den i skiver, og ha den i en bolle. Strø deretter over 4 SS sukker og fyll bollen med vann så all løk er dekket. La den stå i minst en time. Dette gjør at noe av det bitre i den rå løken forsvinner, så den får en mer søt/syrlig smak.
Skrell appelsinene og skjær de i tynne skiver. Hell av vannet på løken og legg halve løkskiver oppå appelsinskivene. Bruk hendene og riv biter av fetaosten som du strør over. Hell på litt olivenolje, salt og pepper og server ved siden av det du måtte ønske.

Leave a Reply