Boka vår – Mat for små, store øyeblikk

Rett før jul i fjor ble vi kontaktet av Anne Marie, som jobber som freelance redaktør for Gyldendal forlag. Hun hadde fulgt bloggen vår en god stund, og ville ha et møte med oss, om mulighetene til å utgi bok. Jeg husker vi gikk rundt Sognsvann da hun ringte, og vi ble begge veldig spente og glade. Møtet gikk fint og vi ble så introdusert for Gyldendal og Lars, vår andre redaktør.

Siden dagen i November da vi hadde det første møtet har vi jobbet fram mot med dette, å lansere vår bok. Og i dag er den her.

I starten, da vi planla høstlansering visste vi ikke at kroppen min også planla en høstbaby. Så når vi fant ut det ble det til at vi forberedte oss på en høst med både baby og bok.

Det er en spennende og lang prosess å få alt man tenker og produserer på trykk. Det er en helhet som skal stemme, alt fra innholdet side for side, komposisjon av innleggene – oppsettet, fargene, bildene og tekstene. Selv om vi tok utgangspunktet i mye av det vi hadde på bloggen blir alt litt annerledes i bok format, og man vil passe på at de som kjøper boken får det beste av alt; både tekstmessig og bildemessig.

Så er det heller ikke bare oss to som bestemmer, men et team med flere mennesker som har sine innspill og visjoner. Designer, redaktører, og oss. Hvilket kan lede til meget interessante resultater.

Nå, etter utallige runder fram og tilbake med ulike oppsett, design og prøvetrykk, sitter vi med et resultat vi er veldig fornøyde med. Det er rart å ha en bok man selv har laget i hånden, men mest av alt svært gøy og spennende.

Visjonen vår med boken, akkurat som bloggen, er å inspirere alle dere lesere til å lage skikkelig god og sunn mat, uten at det skal være altfor vanskelig å få til. Vi ønsker at man skal samles rundt bordet med de man er glade i, utnytte hverdagen på en lur måte, og ta vare på alle matstundene vi har i våre liv.

Vi håper dere alle vil få tak i et eksemplar av boka, eller gi bort en bok til noen dere er glade i. Og så håper vi at dere vil ta den fram å kikke i den, både som inspirasjon og hygge utover høsten og videre i livet.

Boka kan bestilles på Ark sin hjemmeside via Gitte & Filip men også snart i nærmeste bokhandel.

Hilsen Gitte og Filip

4 comments

  1. Gratulerer så masse med bok! 😀

    1. Tusen takk Hilde, kjempestas 🙂

  2. Gratulerer! Så gøy! 🙂

    1. Tusen takk! Ja velig 🙂

Leave a Reply