Brokkolipasta

Jeg tenker ofre tilbake til New York og de fire årene jeg tilbrakte der. Hva jeg lærte, hva jeg opplevde, og hvordan det formet meg som menneske. Det føles på mange måter som et annet liv, nesten som jeg var en annen person. Og det var jeg sikkert og, på mange måter. 

New York fikk opp øynene mine for mat, på en annen måte enn tidligere. Både fokuset på økologisk mat, og all den gode (og billig) fast food og take out maten man fikk tak i, som hamburgere, pizza slices, thai mat og sushi. 

Den første tiden spiste jeg så billig det gikk an, og noe av det beste jeg visste var å bestille en dobbel side av sautert brokkoli med brød ved siden av på den Italienske restauranten jeg bodde over. Og der begynte min elsk for brokkoli. 

Brokkoli – det er en så billig og god og næringsrik grønnsak at jeg ville valgt valgt den om jeg måtte velge kun en av alle grønnsaker. Og den kan brukes til å lage en hel pastarett! 

Denne pastaen fikk jeg servert i Stockholm hos et av mine forbilder, som selv hadde fått den servert av en venn- og nå laget den som en av sine signatur retter med en liten tvist. Jeg har sikkert min tvist på den også, og jeg blir like glad hver gang Filip sier Ok til brokkolipasta til middag. 

Ingredienser 3 pers 

1 stor brokkoli (evnt 2 mindre)

300 gram penne (eller annen type pastarør) 

4 fedd hvitløk 

1 hel rød chili 

Olivenolje 

Salt

Pepper 

Parmesanost 

Tilberedning 

Kok opp en gryte med saltet vann. Kutt stilken på brokkolien helt inn til blomstene. 

Kok stilken (den kan du og kutte i litt mindre biter) i det saltede vannet til den er helt myk. Ta ut brokkolibitene og hell av en kopp av vannet. 

Kok deretter pastaen al dente i vannet der brokkoli stilken har vært. Når pastaen har et par minutter igjen av koketiden har du oppi blomstene (toppen av brokkolien som du kutter i små biter). Hell av vannet. 

Mos stilken til pure sammen med litt av det avhelte vannet og en klunk olivenolje. Kutt hvitløk og chili i tynne skiver og stek i litt olje. Ha deretter oppi pastaen, brokkolipureen og brokkoli blomstene. La gryta putre på svak varme mens du blander alt godt sammen med en ekstra klunk olivenolje. Smak til med salt, pepper, og spe på med mer av vannet fra koppen om pastaen er for tørr. Her må du smake og prøve deg litt fram 🙂

Server pastaen med masse revet parmesanost.

1 comment

  1. Morsomt å lese. Har en favoritt-brokkolipastarett her i heimen også, men vi steker brokkoli i fløte med hvitløk, chili, purreløk og litt sitron, og kanskje bacon og kylling før vi blander det med pappardelle-pasta. Og selvfølgelig masse parmesan. Nam!

Leave a Reply