Brownie. The only way

DSC06997

Jeg er veldig glad i sunn mat. Her hjemme lager vi det meste fra bunnen av, og unngår dermed alle mulige ikke sunne tilsetningstoffer. Å justere mat som man kanskje tenker på som mindre sunt til mer sunt er jeg også tilhenger av, så lenge det er med ordentlige ingredienser. Lett produkter og kunstige erstatninger er jeg ikke så fan av. Både fordi det føles fake, og fordi jeg er helt sikker på det ikke er bra for kroppen. I New York har de masse “iskrem” steder der alt handler om hvor få kalorier det er i den såkalte isen. Men sånn jeg tenker så lar jeg heller være å spise is om jeg ikke har samvittighet til det, og når jeg så spiser is, da er det ordentlig is. Nærmere bestemt Ben&Jerry’s , eller Royal på sommeren.

Så er det også visse ting man ikke skal kludre med. Ikke erstatte noen ingredienser. Som brownies. Brownies, det skal være ordentlig smør, sukker, og sjokolade. Mener i alle fall vi. Så her kick starter vi helgen med en herlig brownie oppskrift, gjort med vår egne lille tvist som er å ha et lag flytende sjokolade i midten av kaken. Vi brukte en sjokolade med 70% kakao, og chili, vi har også laget den med sjokolade med havsalt, svært deilig begge deler. Men her kan man ta akkurat den sjokoladen man liker best.

DSC06599 DSC06681

Du trenger: 

1 kopp sukker

1 kopp kakao

10 ss smør 

1 ts vaniljesukker 

1 klype salt 

2 egg

1/2 kopp hvetemel 

1 plate kokesjokolade, (vi brukte en med chili ) 

1 stor neve valnøtter (valgfritt) 

DSC06807

Sånn gjør du: 

Sett ovnen på 160 grader og smør en ildfast form med bakepapir. Smelt smøret i et vannbad. Tilsett sukker og kakao og rør sammen til en masse. Ta gryten av platen og ha i et og et egg av gangen mens du rører rundt. Ha så i salt, vaniljesukker og mel, litt av gangen, og rør til alt er en fin masse. Ha i valnøtter til slutt, om du ønsker det. Hell halvparten av røren i formen. Legg deretter på sjokoladeplaten, og smør den andre halvdelen av røra over. Stek nederst i ovnen i ca 30-40 minutter, til kaken er fast på toppen, men flytende inni. Dette sjekker du ved å stikke en spisepinne eller lignende inn i kaken. Avkjøl, og skjær kaken i ruter.

DSC06922

DSC07035

Vær så god, indulge, og ha en deilig helg!

Leave a Reply