Bruschetta med grønne godsaker

Brød, avokado, og god olivenolje. I ulike varianter, og kombinasjoner. Muligens mine topp tre yndlingsråvarer, satt litt på spissen. Blir liksom aldri lei og føler ikke helt jeg kan leve uten noen av disse tingene, og det slipper jeg heldigvis å gjøre.

Går jeg inn på et bakeri har jeg alltid lyst til å kjøpe mye mer enn det jeg er der for. Føler meg nesten litt gal i blant fordi jeg litt for ofte kommer ut med et ekstra brød eller en baguette. Frykten er å ikke ha godt brød i huset en søndag kveld. Og det samme er det med olivenolje. Her i heimen har vi heller en flaske for mye enn en flaske for lite – et kjøkken uten god olivenolje er ikke et fungerende kjøkken for meg. Og så er det avokado. Bare fargen gjør en jo glad! Alt som er grønt elsker jeg å servere og spise, mest av alt fordi fargen er så innbydende. Og så er det så deilig å vite med avokado at den i tillegg til å smake nydelig er så full av gode fettstoffer for kroppen.

Når det kommer til matlagning så må det gå litt kjapt i blant nå som Louis er så liten, og da er mat med avokado til lunsj genialt fordi det metter, smaker godt, og gir energi. Vi laget en pure av sukkererter i dag, la den på en tykk surdeigsskive og toppet med avoakdo og litt parmesanost. Superdeilig!

Mengden tok jeg litt på slump, som jeg pleier – og det har jeg så lyst til å inspirere dere som leser til å gjøre også, i alle fall der det er mulig å få til. Og det er det her. Så smak deg fram, sånn som jeg gjorde, så håper jeg dere blir fornøyd!

Ingredienser til en toast!

Surdeigsbrødskive

Til Ertepure:

1 pakke sukkererter 

en dæsj matfløte 

en dæsj olivenolje 

salt 

pepper 

  • Alt blandes i en stavmikser og moses til pure. Angående mengden fløte og olivenolje så hadde jeg i litt av gangen, og smakte meg fram, det er en veldig fin huskeregel, ta heller litt for lite enn for mye i starten, for du kan alltid helle på mer, det er vanskeligere å ta vekk… Når pureen er klar smører du den på en tykk ristet surdeigsbrødkive.

Avokado, her regner jeg 1/2 avokado om den er stor, til en toast, ellers 1 hel om den er liten

Parmesanost, drysset over

Basilikumblader, litt olivenolje og salt helt til slutt på toppen

 

2 comments

  1. Hei! Fin blogg dere har ?Har du tips til en god olivenolje? Hilsen iren

    1. Hei! Sorry seint svar, for stunden bruker vi en ufiltrert olivenolje som er kjempegod, Mosto heter den 🙂

Leave a Reply