Chiapudding med mangopuré, friske bær, nøttesmør og granola

Det er sikkert flere enn oss som har lagt merke til at mange cafeer, kaffebarer, og andre små spisesteder har chiapudding på menyen. Jeg har faktisk ikke kjøpt det før for noen dager siden, vet ikke helt hvorfor egentlig, men det har liksom ikke fristet like mye som andre ting. (les croissanter).

Men, jeg kjøpte det på vei hjem fra trening her forleden – og ble positivt overrasket over hvor godt det var. Spesielt med masse digg på toppen. Jeg skal innrømme at jeg kan bli litt skeptisk til “hypede” mat ting, supermat etc, men chia frø virker det som faktisk er svært sunt, og da får det være greit med litt hype.

De har en utrolig høy konsentrasjon av næringstoffer, bla. omega 3, fiber, protein, kalk og antioksidanter. De er altså en liten helsebombe, og det kan vi vel alle like å putte i kroppen.

Det eneste jeg syntes var litt synd var prisen, for som med all annen populær mat er det som regel heller litt for dyrt enn rimelig. Ingenting vi kan kjøpe hver dag i alle fall, så da tenkte jeg det vel var verdt og forsøke lage det hjemme – og det var det.

Ikke var det vanskelig, ikke tok det tid, ikke ble det så dyrt, og det ble veldig godt.

Dette trenger du til selve chiapuddingen:

2 dl mandel eller kokosmelk pr 2 ss med chiafrø. Det blir til en porsjon. Vi brukte mandelmelk denne gangen. Du kan også ha litt friske bær i selve puddingen, vi hadde oppi blåbær. 

Så er det rett og slett bare å blande melken med frø, sette de i kjøleskapet minst 3 timer, gjerne lenger – til frøene er blitt myke og hele blandingen har fått en geleaktig konsisent. 

Topping og fyll: 

I bunnen av glasset la vi et lag mangopure. Det lager du av en moden mango, sammen med en skje agavesirup eller lønnesirup i stavmikser til det er en fin pure. Deretter chiagrøten, og då toppet vi grøten med cashewnøttsmør, hjemmelaget granola, og skivede jordbær. 

Vi har oppskrift på cashewsmør her, og granola her, ellers kan du selvfølgelig kjøpe dette om du ikke orker å lage. 

Chiapudding er perfekt som et lite mellom måltid. God helg! 

 

 

Leave a Reply