Crostini og hvitvin

En av grunnene til at vi er så glade i snacks er fordi du blir mett litt langsommere enn om du spiser en enkelt porsjon av en eller annen rett. Måltidet blir liksom varende litt lenger om du starter med en snack, det kan nytes over tid hvilket både er koselig og godt.

Det blir nesten alltid en eller annen snack i helgen her i gården, og i dag falt det på en crostini (ristet lyst brød/baguette i tynne skiver) med en vårlig topping. Det er asparges sesong igjen, en av våre definitive grønnsaks favoritter, supersunn og supergod.

-Lettkokt asparges, buffalo mozarella, reddiker i tynne skiver, god olivenolje og et dryss havsalt og et basilikumsblad på toppen. Enkel perfeksjon vil jeg nesten kalle det når det kommer til hvor godt det smaker.

Når man har en kjøkkenbenk som vi har, fra Lundhs Real Stone er det gøy å lage deilig mat, fordi benkeplaten nesten blir som et pyntet bord mens man holder på. Hos den norske klesbutikken Fall Winter Spring Summer nede i sentrum(prinsens gate 22), er det både gulv og disk fra Lundhs Real Stone, med samme typen naturstein som vi har, fast med litt andre nyanser. En utrolig nydelig butikk verdt å stikke innom om dere ikke har vært der.

Til en deilig crostini må man jo også ha noe godt i glasset, i dag hadde vi en superdeilig italiensk hvitvin som heter Manzoni Bianco med friske frukter og fin fylde. Og er det noe som egentlig slår det italienske kjøkkenet?

God helg!

 

 

 

Leave a Reply