Deilig bolognese med traktkantarell

Vi har hatt en varm høsthelg på hytta sammen med Filip sin søster Ida. Det er nesten den aller vakreste tiden på året der nå, med de gule, oransje og brune bladene sammen med de siste restene av grønt gress mot en knallblå himmel.

Heldigvis er byen også ganske vakker når sola skinner på hustakene, og utenfor vårt kjøkkenvindu er det et stort furutre der bladene er knallgule over hele treet. Vi bestemte oss for å lage bolognese, som vi er veldig glad i – det er en deilig rett å servere egentlig når som helst, og noe av det beste er at den på mange måter lager seg selv ved at tomatene og kjøttdeigen koker sammen lenge.

Klart man må gjøre litt, men du kan sette den på en halvtime før dere skal spise, eller halvannen time før dere skal spise – for som med all tomatsaus blir den bare bedre jo lenger den står.

Jeg pleier å lage ulike varianter av bolognese ut ifra hvilke råvarer vi har i kjøleskapet, og hvilke smaker vi har lyst på. I dag laget jeg en variant med traktkantarell som Filip plukket så mye av her forleden dag. Traktkantarell kan man også kjøpe i en del utvalgte matbutikker. Hvitløk, cayennepepper, karbonadedeig, hermetiske økologiske tomater og god olivenolje – ble til en perfekt høstlig bolognese.

Ingredienser (til ca 4 porsjoner, så lager du bare så mye spaghetti du ønsker, vi bruker 25o gram til 2 pers)

40o gram karbonadedeig

4 fedd hvitløk

Olivenolje 

2 bokser hermetiske økologiske tomater 

1 kopp vann 

1 ss rørsukker

1 teskje kayennepepper 

1 teskje salt 

200 gram traktkantareller 

Parmesanost til servering 

Tilberedning 

Stek hvitløksfedd i litt olivenolje. Ha i karbonadedeigen og la den brune før du tilsetter tomater, vann, sukker, kayennepepper, salt, og litt mer olje. La gryta koke opp før du skrur ned varmen og lar den småputre i alt fra 30 minutter til 1 time, la den gjerne koke en time om du har tid. Smak til med mer kayennepepper og salt.

Traktkantarellene steker du først tørt i en liten gryte eller panne for seg selv så vannet går ut av dem, før du har på en skje smør og lar de putre i smør noen minutter. Mot slutten av koketiden til bolognese sausen har du oppi kantarellene. Pastaen koker du også som anvist på pakken når det er ca 20 minutter til dere skal spise. 

Server retten med raspet parmesanost 

 

 

Leave a Reply