Deilig grillet kylling med halloumi salat

Vi har arvet noen nydelige tallerkner av mammaen til Filip som vi tok med oss hjem fra Sverige sist vi var der. Egentlig hadde vi tenkt å ha de mer som selskaps tallerkner, men det kan være ganske så fint å servere en hverdagsmiddag på noe flott i ny og ne også. 

Etter en dag med møter, jobb, litt parkheng, mye gåing og fiksing var det deilig å komme hjem å tilberede en fyldig kyllingsalat – på våre gamle nye tallerkener.

Halloumi ost er den beste osten å grille fordi den ikke smelter, den blir bare stekt på yten og får en god smak. Den er ganske salt og veier derfor fint opp mot en mild og saftig kylling, frisk og søt mango, pluss bakt gresskar 🙂 

Ingredienser 

100 gram spinat 

50 gram grønnkål 

1/3 flaskegresskar

1 avokado 

1/2 mango 

1 stor kyllingfilet, ca 200 gram 

2/3 pakke haloumi ost 

Balsamicosirup 

Koriander

Chiliflakes 

Havsalt 

Olivenolje 

Brød 

Tilberedning 

Grill kyllingfileten og skivet haloumi ost. Haloumiosten trenger litt kortere tid enn kyllingen så legg den på når kyllingen begynner å bli ferdig. 

Skjær av skallet på flaskegresskaret og kutt der i små biter. Legg bitene på et ark aluminiumfolie og dryss over litt nøytral olje før du baker bitene i ovnen på 250 grader i ca 15 minutter. 

Bland grønnkål og spinat på et stort fat. Vend inn noen skjeer extra virgin olivenolje. Skjær mango og avokado i biter og ha over de grønne bladene. Når flaskegresskar bitene er ferdig bakt har du de også over på salaten. Klipp frisk koriander i små biter og strø over salaten. Hell over stråler av balsamicosirup og chiliflakes pluss litt flaksalt.

Når kyllingen er ferdig grillet kuttes den i skiver som du topper salaten med, sammen med den grillede osten. 

Server den deilige sommersalaten med ferskt brød og god olivenolje til.

Leave a Reply