Deilig gulrotsuppe i høstmørket

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har det sånn at om jeg er på butikken og ser noe “festlig”, så må jeg kjøpe det. For eksempel fristende tilbud, eller grønnsaker i sesong som er litt utenom det vanlige. Jeg elsker når det er gule tomater istedenfor røde. Rosa rødbeter istedenfor lilla, og gulrøtter i masse farger! Det fant jeg på meny her forleden dag. Gule, lys oransje, vanlig oransje og lilla gulrøtter – en  herlig grønnsakssymfoni. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så i dag når det begynner å bli godt og vel over en uke siden vi så sola her, kjente jeg at vi trengte mat med en god dose vitaminer og forebyggende forkjølelses ingredienser. Bra energi til kropp og sjel rett og slett. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne suppa sverger jeg til om høsten og vinteren. Den er så lett å lage; full av bra ting – og veldig smakfull. Ofte har jeg skiver av laksesashimi ved siden av, og, eller en god ost. Alltid godt brød 🙂 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser til 2 personer: 

6 store gulrøtter. Fargede om du får tak i, ellers funker selvfølgelig vanlige gulrøtter og. 

1 boks kokosmelk 

1 god klump ingefær (jo mer jo sterkere, jeg liker at den smaker ingefær så pleier å ha i en bit som er like stor som en mandarin ca) 

Vann

Saften fra en mandarin

1 rød chili 

Salt 

1/2 kopp gesskarkjerner 

Koriander

Brød 

Smør 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilberedning: 

Skrell gulrøtter og ingefær og ha dem i en gryte sammen med chilien, dekket til med vann. (Spar 1/2 gulrot til garnityr) 

Når gulrøttene og ingefæren er ordentlig gjennomkokt heller du av en del av vannet om det er mye vann, men spar på en kopp. Mos gulrøtter, ingefær og chili sammen med kokosmelk og koppen med vann med en stavmikser. Spe på med mer vann om du synes den er for tykk, men den skal ikke være vannete eller tynn, den skal være kremete og litt tjukk! 

Skvis oppi saften fra en mandarin, og smak til med salt. 

Skjær den halve gulroten i tynne skiver og stek i ovnen på 250 grader på et bakepapir med litt olivenolje, i ca 10 minutter. 

Rist gresskarkjerner i en tørr panne. 

Server suppen med gresskarkjerner, stekte gulrotskiver, og koriander på toppen. Brød og smør og eventuelt annet tilbehør ved siden av 🙂

2 comments

  1. Hvilken type ost vil du anbefale som tilbehør til suppen?

    1. Hei! Jeg vil anbefale en gruyere, comte, eller manchego, det er godt med en hard ost synes jeg – som passer fint både til suppe, brød og smør 🙂

Leave a Reply