Deilig høstpai med plommer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så var høsten her. Eller det er den egentlig ikke for sola varmer som den gjør midt i juli fremdeles. Men om morgenen, da kjenner du den krispe klare luften som du vil trekke ned i lungene og klarne hodet med. Det er så mye som er deilig med denne tiden av året, ikke minst på matfronten. Noe av det beste jeg vet som kommer om høsten er plommer. Da jeg var liten hadde vi et plommetre som det kun kom rundt 10 plommer på hvert år. Men heldigvis hadde bestevenninnen min i nabohagen et bugnende plommetre som vi klatret i og spiste så mange plommer vi kunne. Det gamle treet i vår hage døde til slutt og da fikk vi et nytt plommetre hvor det nå bugner plommer på hver høst. Heldigvis er broren min mest opptatt av bringebær og søstra mi av epler, så jeg får ha plommesyltetøy for meg selv – fra fryseren til Mamma hele året. Om du ikke har et plommetre eller en hage du kan få fra så er plommer veldig rimelig i butikken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag har vi laget plommepai, med lønnesirup og valnøtter. Det kjentes både høstaktig og friskt på samme tid. Såå deilig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser:

1 pose plommer, ca 20 stk – de skal fylle en kakeform.

Lønnesirup, ca 2 dl

3 dl hvetemel

1/2 tsk bakepulver

150 gram smør

1 egg

1 tsk kanel

1 tsk vaniljesukker

1 kopp valnøtter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilberedning:

Bland smør, mel, bakepulver, egg og 1 dl lønnesirup i en bolle. Kna deigen sammen og trykk den ut i en paiform eller kakeform om det er det du har. Sett ovnen på 200 grader. Ta ut steinene i plommene og kutt dem i skiver. Ha de i en bolle og bland inn valnøtter, vaniljesukker og 1 dl lønnesirup. Hell fruktblandingen over paideigen og stek i ovnen i ca 30 minutter. Server med vaniljesaus, eller vaniljeis.

 

 

Leave a Reply