Deilig thaisalat med mye smak

Denne høsten føles travlere enn noen gang, naturlig nok med lille Lou som tar mye tid i tillegg til at vi jobber på som vanlig. Jeg liker egentlig godt travle perioder, men kjenner på at man må tenke litt annerledes enn i tider der man har mer tid til overs. Matlagning er noe jeg liker å bruke tid på – men det blir plutselig ikke så gøy når man kommer hjem litt sliten etter en lang dag, og ikke vet hva man skal lage til middag… Dog er det viktig å lage koselige middager, og hyggelige små stunder, nesten ennå mer, når man har hektiske dager.

En ting som hjelper mye er å tilberede noen ting du vet du vil ha bruk for utover uken, og ha det stående. Jeg liker å bruke brun ris i mye mat, både salater, og til middagsretter, men det tar lang tid å lage. Så i går, da vi hadde våre favoritt fishtacos, kokte jeg en stor kjele med brun ris, brukte litt til tacosen og satte resten i en boks i kjøleskapet. Når vi da i dag skal ha denne thai salaten dere får oppskriften på her, bruker jeg risen fra i går, til salaten 🙂

Grunnen til at jeg bruker brun ris istedenfor hvit er rett og slett hovedsakelig fordi vi synes den smaker mer enn hvit, og så er det også bedre for kroppen med naturris.

Ingredienser til 2 personer 

2 skåler med kokt brun ris 

2 kyllingfileter 

olje, soyasaus og honning til steking 

1 gulrot 

2 never cashewnøtter 

1/3 mango 

1/3 agurk 

1 hjertesalat 

koriander 

basilikum 

dressing: 

1 rød chili 

saften av 2 lime 

2 ss sesamolje 

3 fedd av en bakt hvitløk (du legger rett og slett en hel hvitløk i ovnen og lar den bake til den er myk, ca 1 time – dette gjør at hvitløken får en søtere smak enn om den stekes)

1 ss sweet chili saus

1 teskje hvitvinseddik 

Tilberedning

Skyll og legg hjertesalat på et fat. Skjær mango, gulrot og agurk i tynne skiver og legg over salaten. Stek kyllingfiletene i solsikkeolje,  (alternativt en annen olje) litt soyasaus og litt honning. Skjær filetene i tynne skiver når de er gjennomstekt, og legg oppå salaten. Dryss over cashewnøtter, oppkuttet koriander og basilikumblader. Hakk chili og ha den i en bolle sammen med hvitløksfedd som du moser med en gaffel, og de resterende ingrediensene til dressingen. Hell dressingen over salaten og server sammen med brun ris

 

1 comment

Leave a Reply