Deilige artisjokk

DSC07616

Filip trodde først artisjokk var en slags undervanns grønnsak. Altså at den vokste på havets bunn. Og selvom jeg lo endel først da jeg hørte det, er det ikke så rart, for den ser på mange måter ut som noe som kunne hørt til blant alger og tang. Selv syntes jeg den lignet litt på en blomst. Men artisjokk, det er altså en grønnsak. Både sunn, og utrolig god!

Mitt første artisjokk minne var fra da jeg bodde i California som liten med familien min. Da spiste vi iblant artisjokk som forrett. En stor kokt artisjokk midt på bordet, som vi rev bladene av, dyppet de i smør og skrapte ut innholdet med tennene. Siden har jeg elsket denne underfundige grønnsaken .

j

Denne salaten er en liten vinner. Vi hadde den til middag sammen med en kjøttbit. Ruccola og parmesan utfyller smaken av artisjokk elegant, vil jeg påstå.

Du trenger: 

3 halvstore artisjokker 

1/2 sitron

Parmesanost 

1/2 pakke ruccola salat 

Salt 

Pepper

Olivenolje

Godt brød

DSC07631

Sånn gjør du: 

Riv av alle bladene på artisjokken, (disse kan man da altså spises om artisjokken kokes først, men i denne salaten skal du kun bruke midten). Når alle bladene er borte kutter du av nederste del av stilken, og graver ut kjernen i midten, som ligner på tynne strå. Jeg brukte en teskje til dette. Da sitter du igjen med hjertet, og en del av stilken. Skjær artisjokken i to, og legg de halve bitene på en bit sølvfolie. Hell litt olivenolje over og stek i ovnen på 250 grader i ca 10-12 minutter. Artisjokken er ferdig når du stikker en gaffel i den og merker den er mør, men ikke bløt, eller hard. Legg et lag med ruccola på et fat og legg så de halve artisjokk hjertene oppå. Hell over god olivenolje, og saften fra en sitron. Riv til slutt over parmesan flak, og server med brød ved siden av.

DSC07693

Leave a Reply