Den beste starten på dagen

_DSC6405 copy

Scenen fra filmen “Breakfast at Tiffanys” hvor Audrey Hepburn står utenfor Tiffanys tidlig om morgenen og spiser en croissant og drikker kaffe, syns jeg er så fin. Audrey Hepburn var sofistikert og elegant, så kanskje hun er noe av grunnen til at jeg syns croissant ikke bare er en deilig, men også stilfull start på dagen. Det er Audrey og franskmennene jeg forbinder med croissanter. Og sistnevnte er jo symbolet på casual chic.

Å gå nedover gaten med en kaffe i hånden og croissant i posen, å rive biter av den mens man går. Jeg spiser den aller helst sånn, rett ut av posen. Men jeg har flere croissant tradisjoner. Det er ingen bursdagsmorgen uten for eksempel. Da jeg bodde i New York dro mamma og jeg på Åpent bakeri i Ullevål Hageby og spiste croissant hver gang hun hadde hentet meg på flyplassen. Det finnes varianter av croissanten også, I Italia har de en noe som heter cornetto, en helt nydelig liten halvgrov croissant med en slags honning inni. Her hjemme er jeg aller mest glad i de du får på Åpent bakeri, og Kaffebrenneriet. Jeg blir faktisk glad inni meg når jeg setter tennene i en croissant, og det finnes ingenting som passer bedre sammen med kaffe.

Idag har vi vært på en morgen yoga, og kjøpte med kaffe og croissant på vei hjem. Så godt. Håper alle har en fin lille julaften, uten for mye stress.

_DSC6447_DSC6482

Leave a Reply