Den enkleste og mest smakfulle sommersalaten

_DF15575

Fersken forbinder jeg først og fremst med Italia og Frankrike. Du vet de bugnende frukt og grønnsaksbodene med alt du kan tenke deg av vakre farger og smaksrike godsaker. Jeg får lyst til å flytte til en av de små byene hver gang jeg kommer over et sånt marked. Tanken på å våkne om morgenen og rusle bort til markedet med en kurv og handle dagens matvarer. Store fyldige tomater, fersk fisk, gårdsdyrket salat og baguetter rett fra ovnen. Og fersken. Det er noe helt spesielt med fersken i Sør – Europa. De er store, bugnende og så saftige at det renner ut av munnen når du setter tennene i. Jeg spiser like mye fersken når jeg er der som jeg spiser capresesalat og iskrem.

_DF15464_DF15672

Nå har jeg endelig funnet en deilig fersken her hjemme som gjør sommeren enda bedre. Nemlig villfersken fra Spania. Villfersken er flate og ganske eksotiske i fasongen, og smaker masse. Absolutt de beste fersken du får tak i synes jeg. Jeg kjøpte denne deilige samlingen hos Gutta på Haugen. De er herlige å knaske på som snacks, men du kan også bruke dem i matlaging. Jeg har en favorittsalat som er så ekstremt smakfull, samtidig som den er verdens enkleste å lage. Det er få ingredienser i salaten, men fordi hver ingrediens smaker såpass mye, blir det en perfekt balanse og smakene utfyller hverandre. Aller best er denne salaten ved siden av et stykke godt grillet kjøtt. 

_DF15508_DF15758

Du trenger: (til 4-5 personer)

2 pakker ruccolasalat 

4 store villfersken (kjøpt på Gutta

1 raus bit fersk parmesanost (kjøpt på Gutta

Valnøtter 

Extra virgin olivenolje 

Balsamicosirup 

Sånn gjør du: 

Legg ruccolasalat utover et stort fat. Rist valnøtter i en stekepanne og avkjøl. Skjær villfersken i skiver og legg utover fatet med salat. Riv små biter av parmesanosten og dryss over. Strø til slutt valnøttbitene på toppen og hell over en god klunk olivenolje og noen dråper balsamicosirup. 

Server med godt brød, ønsket kjøtt og ekstra olivenolje + balsamicosirup. 

_DF15787

Inlegget er skrevet i samarbeid med Gutta på Haugen

Leave a Reply