Det enkle ER faktisk ofte det beste

Når man ikke har en butikk innenfor rekkevidde, og en båttur med et spedbarn ikke er spesielt fristende må man bruke det man har handlet inn på forhånd, være litt kreativ og tenke litt annerledes enn det man gjør hjemme. 

På tirsdag da vi kom var det plutselig ikke vann her på hytta. Det kom tilbake kl 11 om kvelden så pastaretten jeg hadde planlagt ble det ikke så mye av. I går hadde jeg tenkt å lage moussaka men vi har gått tom for melk og ost så da ble det heller ikke det. 

Ikke at vi lider noen nød overhode – vi har spist og kost oss hver dag, og egentlig så liker jeg det bare veldig godt at man ikke kan fyke til butikken hver gang man er tom. Maten man lager blir nesten ennå bedre, kanskje fordi man blir glad av å komme på retter utifra det som finnes i skap og skuffer. 

I går gikk vi tur over øya og jaktet på sopp. Mine forventninger til fangsten var ikke så stor, da vi lette etter sopp her i fjor høst uten hell. Filip var hakket mer optimistisk. Og plutselig åpnet det seg en lysgul flekk inne i skogen, akkurat sånn jeg tenker det skal se ut når man leter etter kantareller! Vi fant både deilige lysegule smørkantareller og masse fine traktkantareller. For oss som ikke pleier å plukke masse sopp var det en stor glede å komme hjem med litt av skogens gull. 

Og i dag, til lunsj- etter at vi hadde støttet på skogens konge (en elg) så laget vi det aller beste og enkleste du kan lage med kantareller; smørstekte på hjemmebakt brød. Litt grønt på toppen- noen oppkuttede hvitløksfedd og godt brød og smør. Det blir ikke så mye bedre. 

Så, med kantareller i magen og de siste markblomstene på bordet nyter vi denne helgen, og gleder oss til neste sopptur 🙂

Leave a Reply