Det enkle er ofte det beste.

_DF14378

Når jeg refererer til Italiensk mat er det de enkle og kvalitetssterke råvarene jeg oftest tenker på. Olivenoljen smaker som om den ble tappet i går, fisken som den kommer rett fra havet, og tomatenes sødme er helt unik. 

Det er ikke så lett å lage den samme smakfulle og enkle maten her hjemme fordi de beste råvarene er svært dyre, i tillegg til at vi ikke har de samme dyrkning forholdene som i Italia, så frukt og grønnsaker får ikke samme smak. Men, jeg står steinhard på påstanden at det er bedre å bruke en liten bit parmesanost av høy kvalitet, enn mye ost av en billigere vare. Og som jeg har nevnt før; har jeg ikke råd til smakfulle tomater så hopper jeg heller over å kjøpe tomater. 

_DF14400

Nå som sommeren er her kan man få tak i deilige norske tomater. En vakker dag vil jeg gjerne plante mine egne tomater, men enn så lenge kjøper jeg – og nyter at det lukter ordentlig tomat. Vi hadde lyst på noe enkelt og godt til middag, og med de nyinnkjøpte tomatene pluss en utrolig deilig olivenolje fra Kolonihagen falt valget enkelt på bruschetta med tomat, og artisjokk. Helt perfekt å ha enten som en forrett, ved siden av grillmat, eller som en deilig kveldssnack! 

_DF14332

Du trenger: 

2 – 3 store klasetomater 

Basilikum 

Hvitløk 

Surdeigsbrød (kan godt være gammelt) 

Olivenolje, xtra virgin 

Grillede artisjokker på glass (om du ikke får tak i grillede kan du bruke vanlig hermetiske) 

Salvie 

Kraftig cheddarost 

Salt 

Pepper 

_DF14318

Sånn gjør du: 

Sett på grillen. Skjær fire skiver av brødet. Kutt tomater i tykke skiver og artisjokker i biter. Legg brødskivene på grillen og la de bli stekt noen minutter på hver side. Skrell et hvitløksfedd å gni over skivene. Legg tomatskiver på to av brødstykkene og artisjokker på de to andre. Dryss basilikum og salt over tomatene, salvie og cheddarost på artisjokken. Til slutt heller du over en god klunk olivenolje.

I samarbeid med Kolonihagen

2 comments

  1. Hei 🙂

    Hvor kjøper dere grillede artisjokker på glass (i Oslo)?

    På forhånd takk for svar!

    1. Hei Alex! Jeg kjøper de på de små frukt og grønnsaksbutikkene som ligger rundt i Oslo; det er en på sagene, en på tåsen, og en på frogner jeg pleier å handle i, som alle pleier å ha det! 🙂

Leave a Reply