Det finnes en første gang for alt!

Jeg har egentlig aldri vært så stor fan av å spise pepperkaker. Det har vært prosessen å lage dem som har vært gøy, og en av de beste førjuls tradisjonene; pepperkake hus med melis og nonstop, og hjerter til å henge i vinduene. Deigen har smakt godt, og lukten er helt magisk, men selve pepperkaken har jeg hoppet over, inntil i år.

For noen uker siden smakte jeg nemlig pepperkake med blåmuggost for første gang. Kombinasjonen var helt fantastisk. Det er godt mulig jeg er den eneste som ikke har spist dette før, men fint å oppdage man ikke har smakt alt heller.

Så, i år har jeg laget pepperkaker med formålet å spise dem. Jeg brukte en klassisk oppskrift men byttet ut sukker med lønnesirup, og hadde i litt godt med krydder. Det anbefales. Så kjøpte jeg en god italiensk gorgonzola på mathallen, og en fiken kompott som ville sette prikken over I’en. Det ble helt topp!

_DSC5430

_DSC5497

_DSC5558

Helt perfekt å servere før en julemiddag, eller som en ettermiddag snacks til en god kopp te eller gløgg.

2 comments

  1. Hei
    Kjempefin blogg!
    Kan du legge ut oppskriften din på bananbrød som stod i ett eller annet magasin i fjor eller no´?
    Det var kjempegodt, men jeg har dessverre klart å miste oppskriften!

    1. Hei!Tusen takk,så koselig du liker bloggen. Bananbrødet kommer opp enten idag eller imorgen, så da får du den! 🙂 God førjul til deg.

Leave a Reply