Don´t give up on summer

DSC02958

Hva er det med piknik som er så eksotisk? Er det kombinasjonen av natur, mat og drikke – en følelse av å sitte på gulvet, som en bohem, drikke og spise godt, med himmelen som tak? Det er noe ved det som føles så casual, å sitte barbeint og kjenne gresset mellom tærne, mens du har en deilig baguette i hånda, for så å kunne slenge deg ned på ryggen når du er mett. Som dere kanskje forstår elsker jeg, og vi, piknik. Ute i det fri, i en fin park, i skogen eller ved havet. Da Filip og jeg bodde noen måneder på Frogner i fjor vår hadde vi ingen privat uteplass. Men, fordi vi elsker å spise ute, sverger til grilling og liker å få med oss fine sommerkvelder, ble vi plutselig super kreative på å bruke naturen som hage. Vi møttes ved hjørnet av Frognerparken når Filip kom fra jobben sin, jeg med hjemmelaget salat og bestikk, så kjøpte vi litt kjøtt eller fisk og en engangsgrill, ruslet bort til parken, grillet, spiste og dro hjem. Så enkelt kan det faktisk gjøres. Og iblant dro vi ut til Bygdøy, med bagen full av deilige ingredienser, pledd og gensere, valp og alting. Da blir det fort en del ting å dra på, men, når man først sitter der med et glass vin i hånda og en hamburger på tallerkenen og ser utover havet, så er det verdt alt, og litt til.

DSC02996

DSC02987

I tillegg er piknik et fint alternativ til å sette seg på en uteservering. Da vår lille nevø Billy hadde navnefest i fjor hadde vi stor fest i Kongens have i København, med en fantastisk piknik -brunch. Det er bare fantasien som setter stopper for en god piknik. Og været da, så klart.

Men til og med nå, når vi egentlig lengter etter varmen og sola mer en noen gang, så kan man faktisk ha piknik. Så i dag, mellom regnbyger og vindkast, hadde vi en herlig piknik lunsj. Det gjelder bare ta med en ekstra ullgenser i bagen, se opp for regn, finne seg en koselig park og nyte et måltid ute i det fri med noen du er glad i.

DSC03004

DSC03032

DSC03043

DSC03066

Olivenoljen og blomstene er fra vår samarbeidspartner Mina Milanda. God helg!

Leave a Reply