Du deilige karamell

Jeg har alltid hatt lyst til å lage skikkelig deilige hjemmelagede karameller til jul. Føler det er sånn de gjorde i gamledager, på gårder og i Astrid Lindgren sine historier. Karameller er også en perfekt ting å gi bort til julegaver, hvis du pakker hver bit inn i et pent lite bakepapir og for eksempel har et hjerte klistremerke på i forseglingen. Så kan du legge de på glass, eller i en koselig boks, og vips har du en perfekt julegave.

Med søtkondisert melk får du perfekte karameller, og det hele er så enkelt og blir supergodt! Vi laget karamellene i små muffinsformer, men da skal du bare passe på at formene er litt smurt med olje så karamellene ikke setter seg fast. Så er det bare å la fantasien løpe i forhold til hva du har oppi karamellene. Vi hadde hakkede mandler, men du kan ha alle typer nøtter du liker, tørkede tranebær, sjokolade, etc.

Karameller med Nestlè søtkondisert melk:

100 gram smør- smeltes, 1 dl brunt sukker, 2 ss lys sirup, 1 boks søtkondisert melk tilsettes. Kokes opp mens du rører rundt hele tiden, veldig viktig å passe på så det ikke brenner seg. Deretter setter du ned grytapå svak varme i og lar karamell massen småputre i ca femten minutter, til massen er blitt tykkere.  Hakk 1,5 dl ristede mandler og ha dem oppi karamell røra.Fordel røren i små former, eventuelt kan du helle røren ut i en ildfast form tildekket med bakepapir og så skjære ruter når massen har stivnet litt. Karamellene bør stå kaldt noen timer,og gjerne over natten før de spises, legges på glass eller i bokser.

I samarbeid med Nestlè

Leave a Reply