Du deilige påske

En påske da jeg var rundt sju, åtte år og vi var på hytta i påskeferien, gjemte mamma og pappa små påskeegg fylt med sjokolade rundt på hele tomta vår. Vi føk rundt, søsknene mine og jeg, med hver vår kurv på armen. Høyt og lavt lette vi, under busker, oppi trær og bak steiner i gresset. Det var så spennende og gøy at jeg kan lukke øynene og huske følelsen av den ilende barnegleden ved å lete etter gjemte sjokoladeegg. 

I år er vi også på hytta, det blir ingen jakt etter egg men heldige som vi er Filip og jeg, har vi fått hvert vårt påskeegg fullt med påskesjokolade av Mamma. Man blir faktisk ikke for gammel for påskeegg, heldigvis. 

Vi elsker å være her på hytta. Roen som senker seg i kroppen når de eneste lydene man hører utenfor døra er vinden og fuglekvitter. Fuglekvitter som er det sterkeste tegnet på at våren virkelig er her. 

Hvitveis, hav, sol og skyer ute, peiskos, påskegodteri og god mat inne. 

Vi skal spise lam til middag i kveld. Egentlig er det jo i morgen mange spiser lammestek, men vi skal grille lammecarré i kveld, som kanskje er den beste formen for lam jeg vet om. Jeg laget en veldig enkel marinade av masse hvitløksfedd, rosmarin, olivenolje, salt, pepper og litt rødvinsvinaigrette. Jeg har det i en bolle litt på slump mengdemessig, og så gnir jeg lammet inn med marinaden og lar det ligge i den ca 4 timer. Når Filip så skal grille lammet lar vi bare det som er av marinaden på kjøttet være på. Hvitløk, olje og rosmarin er helt topp ingredienser til lam. 

Ved siden av lammet skal vi ha stekte gulrøtter som jeg fikk ideen fra da jeg kjøpte noen nydelige fargerike gulrøtter på gården i Sverige før vi reiste hjem. Fire store gulrøtter ble til en perfekte side rett for tre personer. Jeg skrelte dem, kuttet dem i tykke skiver og stekte de i panne med en god klatt smør og en skje honning. Jeg stekte de i ca fem minutter, da rekker de å bli litt myke og stekte men samtidig beholde den deilige friske krispheten i midten. Så har du de bare over på et fat, drysser litt havsalt på til slutt. Sammen med en fløtegratinert potetgrateng har du en nydelig lammemiddag. 

Så laget jeg en fargerik liten snack, for som mange vet er jeg veldig glad i snacks før middag. Denne toasten med ertepuré er en perfekt appetittvekker, enten du er ved havet eller på fjellet, eller for den dags skyld har påskeferie i byen. 

1 pose grønne, tinte erter. 

1 fedd hvitløk 

Salt 

Pepper 

Basilikum 

1 god bit fetaost, litt avhengig av hvor mange toast du vil lage.

Olivenolje 

Landbrød 

Ha ertene i en bolle sammen med en klype salt, en klype pepper, en god klunk olivenolje og et presset fedd hvitløk. Bruk en stavmikser og miks blandingen til pure. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.

Rist skiver av landbrød eller baguette, skjær dem i passende munnfull biter og smør på en god skje med ertepuré på hver skive. Ha biter av fetaost oppå hver toast og topp med noen små blader basilikum. 

Server før middag sammen med en øl eller et glass vin, og ha en deilig påskehelg. Vi tar også fri resten av helgen, noen dager offline på hytta. Snakkes snart igjen 🙂