Easy like sunday morning

Når man selv får barn er det mange tanker som dukker opp, både fine tanker og bekymrede tanker. Ansvaret ligger å hviler på dine skuldre, hans framtid er i dine hender. Så bør man selvfølgelig ikke tenke for mye på det, bare fokusere på hver dag – her og nå, og tenke at tryggheten, rammene og kjærligheten er det viktigste. Det prøver vi, i alle fall.

Men av fine små ting så ønsker jeg å gi Louis minner som jeg selv setter stor pris på at jeg har fra min barndom. Som jazzmusikken pappa og mamma alltid satte på hjemme søndags morgen, den beste morgenen i uken. Den harmoniske musikken som spredte seg ut i hjemmet, eggene som kokte på komfyren og de ferske rundtsykkene vi fikk akkurat den ene dagen i uka, var med på å forme søndagen til min yndlingsdag når det gjaldt familien.

Da det bare var meg, – før Filip, Bötte og Louis, var jeg ikke så glad i søndagmorgen. Eller søndager generelt. Fordi jeg kanskje ikke helt klarte å lage en fin søndag slik jeg egentlig ville ha den. Men nå har vi søndags morgener som jeg liker best, og selvom Louis ikke ennå er helt bevisst jazzmusikken vi setter på, kaffelukten som sprer seg i kjøkkenet eller croissantene Filip kjøper på morgentur med Bötte – så vet jeg at det er med på å forme han i underbevisstheten, og gi ham den samme gode følelsen som jeg hadde da jeg var liten.

Ferske egg, god kaffe, rundstykker, og eller croissanter. Litt ost og smør, og alt er som det skal. Pluss avis. Ikke på nettet men i hånden, fysisk. Det er jo så mye deiligere.

God søndag fra en trøtt men glad liten familie.

Leave a Reply