Egg til frokost

dasd

Nesten alle elsker egg. Eggerøre, omelett, hardkokt, bløtkokt, speilegg. Nesten alle, utenom meg. Jeg vet ikke helt hvorfor, for jeg liker så og si all mat. Men egg er noe jeg kun spiser ved sjeldne anledninger. Filip er veldig glad i egg, så vi lager det ofte hjemme, så spiser jeg toppen, for akkurat den liker jeg. Det lille lokket med eggehvite. Jeg fikk alltid toppen til Beste når jeg var liten om sommeren, så kanskje det er derfor.

Her i Onsala er det fristende å spise egg. Mamman til Filip kjøper egg på en bondegård og har en stor kurv inni kjøleskapet med ferske egg. Så i dag laget jeg posjerte egg til frokost. Det er en egge variant som er litt mer avansert å lage, men om man får det til, en perfekt variant til søndags frokosten. Enten om man lager det til “Eggs Benedicte” med hollandaise saus og brioche, eller bare til en toast med avokado og majones.

Utfordringen med posjerte egg er å gjøre alt nøye; kok opp vann med litt eddik i en gryte eller panne som ikke har for høy kant. Når det koker skrur du ned varmen – så rører du rundt og rundt med en skje i gryten, mens du knekker et egg forsiktig oppi vannet. Det kan være lurt å knekke egget oppi en liten kopp først, og så helle det forsiktig over i gryten. La det deretter ligge i det varme vannet og trekke til du ser at eggehviten er gjennomkokt ( det tar noen minutter), og ta så egget forsiktig opp av gryten. Legg på toast og server med det tilbehøret du liker best.

_DSC6743

_DSC6697

_DSC6775

Leave a Reply