En bedre sandwich

DSC02020

I dag hadde vi så lyst på en ordentlig god sandwich til lunsj. Jeg er som jeg har skrevet tidligere veldig glad i brød. Syns det er noe av det beste som finnes; godt brød med olivenolje og salt. Mm. Og lite slår en deilig sandwich. Nå som vi har oppdaget surdeigsbakeriet Handwerk,  handler jeg nesten bare brød der. De selger også brødene sine på mathallen. Surdeigsbrød er så godt på smak, det er saftig, i tillegg til at det er bedre for kroppen en brød bakt på gjær. En dag skal vi bake vårt eget surdeigsbrød, men enn så lenge er handwerk et veldig bra alternativ.

Filip syns dette er den beste sandwichen som finnes, og jeg kan ikke si meg uenig. Hjemmelaget grønnkål pesto er en liten vinner som smaker veldig godt sammen med kyllingen og grønnsakene. Du får oppskriften på den og her.

DSC02032

Du trenger:

2 skiver surdeigsbrød 

1-2 klasetomater 

Vårløk

1/2 avokado 

1 kyllingfilet (jeg kjøper de fra Holte gård og de er relativt store, så da kan du bruke halve) 

Noen skiver ost (vi hadde en hvit geitost, men du kan bruke den osten du liker best)

2-3 store grønnkål blader 

1 ss parmesan ost 

1 ss pinjekjerner 

1 god klunk olivenolje 

olje til steking 

salt 

pepper 

tørket persille (eller annet krydder til kyllingen om du ønsker)

DSC02073DSC02082 DSC02111

Sånn gjør du: 

Begynn med grønnkålpestoen. Riv bladene opp i mindre biter, og ha de i en bolle. Ha raspet parmesan og pinjekjerner oppi bollen, sammen med olivenolje og en liten klype salt. Bruk en stavmikser og miks til alt er blandet godt sammen. Så steker du kyllingfilet. Ha litt salt og pepper og tørket persille på, og stek den gyllen på begge sider. Hakk tomat og avokado i skiver, og purreløk i små biter. Rist eller varm 2 skiver brød, og smør de i pannen der du har stekt kyllingen, så får du en god saus underst på skiven. På den ene skiva legger du så på et godt lag med grønnkålpesto, deretter skiver av kyllingfilet, avokado, og tomat. Dryss over oppkuttet vårløk, salt og pepper og topp med noen skiver ost. Legg den andre brødskiven over, og skjær den i to på midten!

DSC02158

God helg!

Leave a Reply