En bit av New York

I blant blir jeg satt ut av hvordan tiden flyr. Hvordan minner og øyeblikk man husker så godt, plutselig viser seg å være flere år gamle. Tiden flyr ikke nødvendigvis fordi det er så ekstremt mye som skjer. Den flyr bare fordi det er sånn tiden er- den går, og iblant henger vi med, andre ganger ikke.

Når jeg tenker på de siste årene i mitt liv føler jeg det er mye som har hendt, ting som har endret livet og hendelser som har formet en. Allikevel kan jeg ikke helt forstå at det for eksempel til våren er fire år siden jeg sist var i New York, byen jeg siden midten av to tusen tallet har sett på som mitt andre hjem. 

Jeg savner vennene mine der- og jeg savner ofte steder og ting ved byen som jeg elsker. Mer enn jeg egentlig savner å bo der. Som jeg har sagt mange ganger før er dette byen som inspirerer meg mest når det kommer til mat, og matlagingen vi gjør her hjemme. 

Noe av det jeg elsker er enkelheten som så mange cafeer og steder har. At du egentlig føler du kommer inn i stua til noen, får en tallerken med en liten og god rett- betaler en slant og går videre. 

Når det kommer til lunsj er det mange som kanskje har behov for protein i form av kjøtt eller fisk i lunsjen sin. Jeg har aldri riktig hatt det- så lenge det er noe som metter, som for eksempel avokado og ost. Da er jeg happy. 

Denne lille lunsjsalaten er inspirert av alle de ulike salatene jeg spiste til lunsj der borte. Ingen ekstravagante greier, bare veldig smakfullt og koselig. – Grønnkål, manchego, avokado, ristede valnøtter og granateple. Med en bit surdeigsbaguette til, og olivenolje 🙂 

Ingredienser 

3-4 blader grønnkål 

1 avokado 

Manchego ost 

1 neve valnøtter 

Granateplefrø, også ca en neve 

Olivenolje 

Hvitvinseddik 

Sitron 

Tørket chili 

Flaksalt 

Surdeigsbaguette 

Tilberedning

Skyll grønnkålen og kutt den i små biter. Vend inn litt olivenolje og sitron og bland sammen med hendene eller en skje. Fordel på to tallerkner. Hell over et par dråper eddik på hver salat. Rist valnøtter og granateplekjerner i en tørr panne noen minutter. Bland inn i salaten. Skjær skiver av manchego ost og legg over salaten. Skrell og kutt avokado i tynne skiver. Topp hver salat med en halv avokado. Dryss over noen dråper til med olivenolje, salt og tørket chili. Server med fersk surdeisbaguette!

Leave a Reply