En knasende god salat

DSC05050

Jeg hater å kaste mat. Når man kommer fra en familie der en kvart kokt potetbit blir lagt tilbake i kjøleskapet etter avsluttet middag, er det kanskje ikke så rart. Samtidig hater jeg å lage for lite mat, så rester blir det fort, men da må det altså helst bli spist opp. Derfor liker jeg å tenke ut retter til dagen derpå basert på rester man har i kjøleskapet. Det er litt gøy også; plutselig har man laget noe digg OG fått brukt opp “gamle” ingredienser. 

Lax

Salater er en smart måte å bruke rester på. Jeg hadde igjen spinat og noen bakte søtpotet biter fra gårsdagens middag og så kom jeg på denne salaten. Den ble skikkelig knasende og god, full av vitaminer og bra ting for kroppen, noe man trenger nå i disse forkjølelsestider. Den er også veldig deilig å ha ved siden av kylling, eller fisk. 

DSC05097

Du trenger:

1 gulrot 

1 avokado 

1/2 pose spinat 

1 neve gresskarkjerner 

1/4-1/2 søtpotet 

1 god bit kremet fetaost 

1 neve gresskarkjerner 

Olivenolje 

DSC05092

Sånn gjør du:

Ha spinaten i en stor bolle. Skrell gulroten og riv skiver med en ostehøvel. Kutt avokadoen og søtpoteten i skiver. Ha alt oppi bollen med spinat og bland sammen. Så bruker du hendene, eller to skjeer til å blande den kremede fetaosten inn i salaten. Så heller du til slutt over litt god olivenolje, og ristede gresskarkjerner.

Ønsker dere en fin kveld! 🙂

Leave a Reply