En siste helg i Sverige

Etter en formiddag med både veterinærbesøk og legebesøk gikk turen til vårt favorittsted Tjolöholm. Der gikk vi lang tur, badet, spiste niste på svaberget og lå og småslumret i sol og vind. På vei hjem var vi innom gårdsbutikken for blant annet å kjøpe et stort brett med egg som jeg vil ha med hjem til Oslo. 

Omringet av gode grønnsaker får man lyst til å spise grønnsaker. Nesten så enkelt er det. Man får i alle fall mye fin inspirasjon. Blant ferske gulrøtter og rødbeter lå store grønne squash. De ble hovedingrediens i dagens middag sammen med et knippe fargeglade tomater. 

Grønnsaker kan virkelig være midtpunktet i en middag, denne squash suppen ble helt nydelig, det samme skal sies om de langtidsbakte tomatene.

Ingredienser  

400 gram små tomater i farger 

200 gram mozzarella ost 

Fersk timian 

Olivenolje 

Havsalt 

2 store squash, squash har mye vann i seg så bruk heller for mye enn for lite

4 fedd hvitløk 

1/2 kopp vann

2 SS matfløte

4 SS tykk naturell yoghurt (17% fett) 

Raspet parmesanost 

Frisk basilikum

Surdeigsbrød, minst 4 skiver 

Tilberedning 

Skyll og kutt squash i halvdeler. La de bake på grillen i ca tyve-tretti minutter til skallet er brent og innmaten helt myk. De fire hvitløksfeddene har du i en liten bit aluminiumfolie og lar de også bake på grillen i ca ti minutter til de er myke. Skjær av det brente skallet på squashen og ha innmaten i en liten gryte sammen med de bakte hvitløksfeddene. La de varmes opp på svak varme og ha i vann, olivenolje og litt salt. Mos med en stavmikser. Ha i fløte og smak til med evnt mer salt og pepper. Ha suppen i fire små skåler. Topp med en skje yoghurt, raspet parmesanost og frisk basilikum. 

Tomatene legges på et stort ark aluminiumfolie. Ha over kvister av frisk timian sammen med litt olivenolje og salt. La tomatene bake på ikke for sterk varme enten på grill eller i ovn ca 40 minutter. 

Legg de ferdig bakte tomatene på et fat sammen med mozzarella osten. Server rettene med grillet surdeigsbrød. 

Tips; ønsker du mer protein til måltidet kan en bit grillet laks være godt. God helg 🙂

Leave a Reply