En stund i København

DSC07758

Siden søsteren min flyttet til København for 7 år siden har jeg besøkt byen ganske hyppig. Jeg har sett og opplevd mye av det magiske folk forbinder med København. Syklene, områdene, menneskene. Cafeene, søene, brunchen. Vintage butikkene, mat butikkene, parkene. Havnen, byen. Alt, i grunnen. Jeg har vært så privilegert at jeg har blitt vist rundt, til alt man bør se. Alt man ikke hadde visst om, om man kom hit alene. Derfor har jeg også blitt litt slapp i den forstand at jeg først nå, på denne turen skjønte hvor de ulike delene av byen ligger i forhold til hverandre.

Filip besøkte byen for første gang i fjor, da Billy hadde navnefest. Også han forelsket seg kjapt i byen, og det er så hyggelig å reise hit sammen nå, litt på jobb og litt på ferie. Når vi er her bor vi på Vesterbro, nærmere bestemt på Værnedamsvej. Den gaten er en liten perle i seg selv. Den minner på en måte om en gate i Paris. Eller kanskje den bare er veldig København. Her, i den lille gaten, har du slakter, fiskebutikk og ostebutikk, som også selger hjemmebakt rugbrød og baguetter. Blomsterbutikk. Min “stam” vinbar når jeg er her; Falernum. Og den kjente cafeen Granola, stedet som har forstått det geniale ved å servere frokost, lunsj, vin, øl, snacks og middag under samme tak.

Jeg skulle alltid ønske jeg hadde litt mere tid, når jeg reiste til København. Litt mere tid til å suge inn alt. Litt mere tid til å spise avokado toast til lunsj. Litt mere tid til å sitte og henge på en bar om ettermiddagen. Litt mere tid til å rusle gjennom Fredriksbergs have. Og litt mer tid til å være sammen med søsteren min, og hennes lille familie.

Her er et bildedryss fra noen av våre stoppesteder disse få, men innholdsrike, dagene i Skandinavias Paris, København.

DSC07708 DSC07763 DSC07766 DSC07828 DSC07803 DSC07897 DSC07906 DSC077080DSC077081 DSC07877 DSC08122 DSC08196 DSC07922

2 comments

  1. <3 <3 <3

Leave a Reply