En svårslagen kyllingsalat

_DF14524

Jeg hadde en periode da jeg ikke spiste rødt kjøtt, av ulike grunner. I disse årene var inntaket av kylling høyt, og etter at jeg begynte å spise rødt kjøtt igjen var kylling det siste jeg hadde lyst på. Naturlig nok. Foruten på Franks da, yndlingsrestauranten min i New York. Der hadde de en grillet landkylling med potetmos på menyen som var til å dø for. Den smeltet, bokstavelig talt på tungen, og jeg får vann i munnen bare av å skrive om den.

Men det er det som er med kylling; det kan være så veldig enten eller. Blir det tørt, som det veldig fort blir, er det nærmest umulig å tygge. Men om du får den mør, enten det er i ovnen eller i pannen eller på grill, så er kylling fantastisk smakfullt. I tillegg er det jo supersunt, med lite fett og masse protein, så det er all mulig god grunn til å spise kylling. Det har vært en del skriverier det siste året om bra og dårlig kylling produsenter, så jeg holder meg ganske strikt til økologisk kylling fra Holte gård når jeg handler kylling.

Å surre kylling inn i skinke før du legger den på grillen var noe av det som fikk opp kylling apetitten min ordentlig igjen. Kombinasjonen saftig kylling og sprø skinke er nydelig. Bacon er også godt å surre rundt, men vi bruker oftest serranoskinke. Ved siden av har vi laget våre klassiske søtpotetfries, oppskrift til det finner du HER, grillede maiskolber er også innmari godt sammen med kyllingsalat. Et tips er å koke de litt først, så trenger de ikke så lang tid på grillen og får en fyldigere smak.

_DF14537 _DF14488

Du trenger: 

2 -3 kyllingfileter 

Serranoskinke 

1 pakke bladsalat 

Cherrytomater 

1 stor avokado 

1 neve sorte oliven

1 raus bit fetaost, (her kjøper jeg en kremet en som heter Krembeyaz som er utrolig god. Får du ikke tak i den kan du kjøpe et annet merke). 

Pinjekjerner 

Sitron 

Olivenolje 

2 maiskolber 

Smør 

2 søtpoteter 

1 ss semulegryn

_DF14555

Sånn gjør du: 

Skjær kyllingfiletene i to, og pakk hver bit inn i en skive serranoskinke. Sett på ovnen, og grillen. Kok maiskolbene i vann i ca 10 minutter. Legg kylling og mais på grillen og grill i ca 5 minutter på hver side, til den er gjennomstekt. Men pass på her så du ikke lar kyllingen grille for mye; det avhenger helt av størrelsen på kyllingbitene. Mens kylling og mais griller lager du istand salaten. Ha bladsalaten i en stor bolle. Kutt cherrytomater og avokado i biter og ha oppi, sammen med sorte oliven. Bland chunks av fetaost godt inn i salaten, sammen med en klunk olivenolje, så den blir kremete og god. Rist pinjekjerner i pannen, og ha over salaten til slutt sammen med litt salt og pepper. Når kyllingen er ferdig legger du bitene oppå salaten, og serverer med maiskolber penslet med smør og salt, og søtpotetfries.  

_DF14585

 

 

2 comments

  1. Mmmm… Men hvordan får du søtpotet friesen sprø? Mine blir bløte ?
    Og så digger jeg bloggen som jeg fant i dag ?

    1. Ved å rulle de i en blanding av olivenolje og semulegryn får de en hinne rundt, og når de da steker blir det en kant som gjør den ganske sprø. Helt som fritert vil det ikke bli, men de blir litt sprø. Og veldig koselig du digger bloggen 🙂

Leave a Reply