Eplechips

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg liker å ha faste rutiner på tross av at jeg lever et freelance liv. Det henger nok sammen. For selv om jeg elsker friheten du får av å styre mye av din egen jobbhverdag, og jobbe med ulike prosjekter, så tviholder jeg på noen faste holdepunkter. Det gir trygghet og ro. For eksempel liker jeg helgen ekstra godt selv om en lørdag og onsdag i prinsippet ikke er så ulike i mitt liv. Men helgen vil alltid være noe litt eget. Jeg liker å spise egg til søndagsfrokosten, men ikke nødvendigvis de andre dagene i uken. Små ting som utgjør små men fine forskjeller. Et situasjonsbetinget rutinemenneske kanskje jeg kan kalles 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her i heimen fortsetter vi høstsøndagene med epler. Som jeg skrev sist søndag elsker jeg epler, og spesielt norske epler som det bugner av nå om høsten. 

I dag har vi laget den enkleste snacksen du kan tenke deg, nemlig eplechips. Det tar litt tid, men du trenger ikke være delaktig, de skal bare steke lenge i ovnen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er skikkelig godt; høstaktig, sunt og deilig. Oppbevar den i en pose eller en boks og snack i vei. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser: 

3 store epler (til ett brett) 

Kanel 

1/2 dl brunt sukker (du kan bruke hvitt)

1/2 dl vann 

Tilbereding: 

Sett ovnen på 125 grader. Skyll eplene og kutt de i tynne skiver. NB, det er viktig at skivene blir så like i tykkelsen som mulig, så ikke noen blir ferdigstekt før andre. Legg epleskivene på en stekeplate med bakepapir under. Stek skivene i ovnen i ca 1 1/2 time. Jeg sjekket eplene etter en time og derfra hvert tiende minutt, for å passe på at de ikke svidde seg. Når epleskivene er ferdig la jeg de ut på en fjøl til å tørke. Deretter koker du opp 1/2 dl vann med 1/2 dl sukker som du pensler over epleskivene. Dryss over litt kanel til slutt, og så er de ferdige til å knaskes på. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God søndagskveld!

Leave a Reply